Τον Μάρτιο τα Apple-καλυπτήρια του iPhone 5se

Ένα μικρότερο και φτηνότερο iPhone ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στον Μάρτιο η Apple, σύμφωνα με την Telegraph που επικαλείται ιστοτόπους - «παρατηρητήρια» της εταιρείας.

Με την ονομασία iPhone 5se, το νέο κινητό θα διαθέτει οθόνη τεσσάρων ιντσών, έχοντας τις διαστάσεις του τελευταίου «μικρού» κινητού της Apple, iPhone 5s. Κατά τα άλλα θα μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά με το iPhone 6: κάμερα 8 Megapixel, επεξεργαστή A8 και 1Gb RAM.

Μετά την «μεγέθυνση» των οθονών στη σειρά 6 (στις 4.7 και 5.5 ίντσες), πολλοί αναλυτές επέμεναν πως η εταιρεία από την Καλιφόρνια, αργά ή γρήγορα θα επέστρεφε και στις μικρότερες οθόνες, δεδομένων των εκατομμυρίων χρηστών που έχουν μείνει στα παλιότερα, μικρότερα μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι πως δύομισι χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το iPhone 5s εξακολουθεί να διατίθεται στα καταστήματα και να «πουλά».

Η αναβίωση του «μικρού» κινητού θα επιτρέψει στους χρήστες αυτής της κατηγορίας να απολαμβάνουν «άφοβα» τις τελευταίες δυνατότητες της σουίτας iOS 9 αφού αρκετοί από αυτούς δεν προχωρούν σε αναβάθμιση του λογισμικού των συσκευών τους υπό των φόβο κρασαρισμάτων.

Συμπτωματικά, την περασμένη Τρίτη η εταιρεία σημείωσε την πρώτη πτώση στους ρυθμούς πώλησης iPhone. To νέο iPhone 5se αναμένεται να δώσει εκ νέου ώθηση στις πωλήσεις της Apple.

Την τελευταία φορά που η Apple «πιέστηκε» από την αγορά να κυκλοφορήσει ένα φτηνότερο κινητό, είχε λανσάρει το iPhone 5c, με πλαστικό οπίσθιο κάλυμμα και χωρίς την λειτουργία Touch ID. Όμως οι πωλήσεις του δεν είχαν την αναμενόμενη ανταπόκριση κι έτσι η σειρά c δεν επανακυκλοφόρησε στα επόμενα χρόνια.
Πηγή: Πηγή: Telegraph - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας