Microsoft: Ανάκληση φορτιστών για εκατοντάδες χιλιάδες Surface Pro

Η Microsoft σκοπεύει να ανακαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες καλώδια φόρτισης της σειράς τάμπλετ «Surface Pro», μετά από μεμονωμένα περιστατικά υπερθέρμανσης που ενέχουν το κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, μεταδίδει ο Telegraph.

Η εθελοντική ανάκληση θα αφορά στις γενιές Surface Pro 1, 2 και 3 που αγοράστηκαν πριν τις 15 Ιουλίου του 2015, αφήνοντας απ’ έξω μόνο την τέταρτη γενιά της συσκευής.

Η εταιρεία υπογραμμίζει πως το πρόβλημα σημειώθηκε σε ένα «απειροελάχιστο ποσοστό» των μετασχηματιστών και φαίνεται να οφείλεται στην συνήθεια κάποιων χρηστών να «τυλίγουν πολύ σφιχτά» το καλώδιο όταν το μαζεύουν μετά την χρήση του. Για τον λόγο αυτό η Microsoft συμβουλεύει, σε σχετική οδηγία, τους πελάτες της να αφήνουν το καλώδιο πιο χαλαρό.

Όσοι χρήστες επιλέξουν να επιστρέψουν το καλώδιο της συσκευής τους, θα λάβουν από τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους ένα καινούργιο με ενισχυμένη μόνωση, εντελώς δωρεάν.

Η ταμπλέτα Surface Pro πρωτοκυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2013 και έκτοτε έχει ήδη αποδώσει έσοδα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Microsoft. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το 2014 η συσκευή πούλησε πάνω από 1,8 εκατομμύρια μονάδες ενώ πέρυσι, το τελευταίο μοντέλο προτιμήθηκε από ενάμισι εκατομμύριο καταναλωτές.
Πηγή: Πηγή: Telegraph - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας