Έλον Μασκ: Αν δεν κάνετε για την Tesla θα σας προσλάβει η Apple

«Τα επόμενα σχέδια του Τιμ Κουκ ούτε μυστικά είναι, ούτε αποτελούν απειλή για μας», διεμήνυσε ο μηχανικός και εφευρέτης Έλον Μασκ, σχολιάζοντας τα φημολογούμενα σχέδια της Apple να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Αμερικανός εφευρέτης που είδε την περιουσία του να απογειώνεται όταν ίδρυσε την PayPal, μίλησε και για τις «προφανείς προσπάθειες» της Apple να σχεδιάσει ένα εμπορικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. «Είναι δύσκολο να κρύψεις κάτι τόσο μεγάλο όταν προσλαμβάνεις χίλιους μηχανικούς για να στο φτιάξουν», σημείωσε ο CEO της Tesla Motors και της Space X.

Ο Μασκ χαρακτήρισε την Apple το «νεκροταφείο της Tesla», υποστηρίζοντας πως η ανταγωνίστρια πολυεθνική από την Καλιφόρνια προσλαμβάνει όσους απολύονται από την δική του εταιρεία. «Αν δεν κάνετε για την Tesla Motors, μπορείτε πάντα να πάτε να δουλέψετε για την Apple – δεν κάνω πλάκα», δήλωνε χαρακτηριστικά τον Οκτώβριο στην γερμανική εφημερίδα Handlesblatt. 

Αν και η Apple δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κάτι, οι φήμες για το αυτοκινητιστικό πρόγραμμα «Titan» κυκλοφορούν ήδη από τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Μάλιστα τα σενάρια ενισχύονται και από την διασταυρωμένη, πλέον, εξαγορά των domain «Apple.car», «Apple.cars» και «Apple.auto» από την Apple, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος MacRumors που «παρακολουθεί» όλα τα τελευταία νέα της Apple.

 Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 λεπτά» του καναλιού CBS πάντως, o Τιμ Κουκ είχε αποφύγει να απαντήσει σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων..

Παρά τα σκληρά του σχόλιά ωστόσο, ο Μασκ φαίνεται υποδέχεται θετικά την είσοδο της Apple στον στίβο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου καθώς, όπως εκτιμά, αυτή η εξέλιξη «θα ανοίξει την αγορά».

Κλείνοντας, ο δισεκατομμυριούχος μηχανικός δεσμεύθηκε πως η εταιρεία του Tesla Motors θα συνεχίσει να δημιουργεί τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς, «βοηθώντας ακόμα και τις άλλες εταιρείες να σχεδιάσουν καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».





Πηγή: Πηγή: Time - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας