Κλείσιμο

Συμφωνία Apple & Ericsson για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Οι εταιρείες Ericsson και Apple υπέγραψαν παγκόσμια συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας που προβλέπει μια συνολική άδεια διπλώματος ευρεσιτεχνίας πρότυπων βασικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των GSM, UMTS και LTE.

Επιπλέον, η συμφωνία σημαίνει τον τερματισμό όλων των νομικών διαφορών που σχετίζονται με υποθέσεις παραβίασης δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των εταιρειών.

Ως μέρος της επταετούς συμφωνίας, η Apple θα πραγματοποιήσει μια αρχική πληρωμή στην Ericsson και, στη συνέχεια, θα πληρώνει εν εξελίξει δικαιώματα εκμετάλλευσης. Οι ειδικοί όροι της σύμβασης παραμένουν απόρρητοι.

Επιπλέον, οι εταιρείες θα συνεργαστούν σε πολλαπλούς τεχνολογικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης της επόμενης γενιάς 5G κυψελοειδή προτύπων, της βελτιστοποίησης υπαρχόντων ασύρματων δικτύων, προς όφελος των παρόχων και χρηστών, παγκοσμίως, καθώς και της βελτιστοποίησης της μεταφοράς περιεχομένου video.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν τη νέα συμφωνία με την Apple, η οποία ανοίγει το δρόμο και για τις δύο εταιρείες να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην παγκόσμια αγορά και, ταυτόχρονα, δημιουργεί περισσότερες κοινές επιχειρηματικές ευκαιρίες στο μέλλον» δήλωσε ο Κασίμ Αλφαλάχι, επικεφαλής πνευματικής ιδιοκτησίας της Ericsson.
Πηγή: skai.gr