Ειρήνη και πάλι μεταξύ Microsoft και Google

Microsoft και Google αποφάσισαν να λήξουν την μεταξύ τους διαμάχη σχετικά με το θέμα των ευρεσιτεχνιών, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια τώρα.

Η αντιδικία της Google και της Microsoft αριθμεί 20 περίπου μηνύσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, οι οποίες αφορούσαν σε τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Xbox, καθώς και σε ευρεσιτεχνίες που είχε στην κατοχή της η Motorola Mobility, η οποία άνηκε στην Google μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 και μετά πέρασε στην ιδιοκτησία της Lenovo.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά σε μια κοινή τους δήλωση οι επιχειρήσεις δήλωσαν ότι «θα συνεργαστούν σε ορισμένα θέματα ευρεσιτεχνίας».

H διαμάχη ξεκίνησε από την πλευρά της Microsoft, η οποία θεωρεί ότι πολλά από τα στοιχεία του Android παραβιάζουν ορισμένες ευρεσιτεχνίες της. H Google από την πλευρά της ζητούσε να λαμβάνει δικαιώματα για το Xbox, λόγω δικών της ευρεσιτεχνιών.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι εταιρείες θα παραμερίσουν όλες τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις σχετικά με την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων που σχετίζονται με την Motorola Mobility.

Πλέον θα εργάζονται από κοινού για ζητήματα ευρεσιτεχνιών, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου προτύπου προβολής περιεχομένου που θα αυξήσει την ταχύτητα του downloading, με καλύτερη συμπίεση, προς όφελος της ποιότητας εικόνας ή ήχου.

Ενώ η συμφωνία λήγει αυτό το γύρο των αγωγών, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει κάποια μελλοντική σύγκρουση μεταξύ των δυο εταιρειών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο Reuters.

Η περιορισμένη ανακωχή ακολουθεί μια παρόμοια συμφωνία μεταξύ της Samsung και της Apple οι οποίες πέρυσι επέλεξαν την ανακωχή στο θέμα των ευρεσιτεχνιών.
Πηγή: skai.gr - BBC - Reuters