Αγωνία για τις αποκαλύψεις της NASA για τον Άρη – Στις 18:30 οι ανακοινώσεις - Live Streaming

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της NASA για τον Άρη, στις 6.30 το βράδυ ώρα Ελλάδος, με την αγωνία στην παγκόσμια κοινότητα να εντείνεται και τα σενάρια για την ανακοίνωση εξωγήινης (μικροβιακής) ζωής να αυξάνονται και να πληθύνονται.

Πάντως, ενώ πολλοί ευελπιστούν σε μια ανακοίνωση ανακάλυψης εξωγήινης ζωής, η κυρίαρχη θεωρία μεταξύ των επιστημόνων που ακολουθούν τις έρευνες στον Άρη είναι ότι θα ανακοινωθεί η παρουσία νερού σε υγρή μορφή, κάτι που θα οδηγήσει σε ένδειξη ζωής. 

Η NASA έχει βρει και στο παρελθόν αποδείξεις νερού στον Άρη, ως επί το πλείστον σε παγωμένη μορφή στους πόλους, αλλά είχε επισημάνει ότι θεωρεί πως ο Άρης δύσκολα μπορεί να φιλοξενήσει ζωή. 

«Αν ανακοινώσουν ότι έχουν βρει εύκολα προσβάσιμη, ελεύθερη ροή –υγρού- νερού κάτω από την επιφάνεια, η οποία είναι μία από τις θεωρίες που ακούμε χρόνια και χρόνια και χρόνια, αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο για τη προοπτική ζωής στον πλανήτη, όσο και για τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί ανθρώπινη ζωή », δήλωσε ο Νταγκ Μακουίστιον, πρώην επικεφαλής του προγράμματος της NASA για τον Άρη.

Πηγή: skai.gr