Η Intel παρουσίασε τη νέα γενιά επεξεργαστών Skylake

Η κορυφαία εταιρεία επεργαστών στον κόσμο, η αμερικανική Intel, παρουσίασε τη νέα γενιά προϊόντων της με την ονομασία Skylake. Οι νέοι επεξεργαστές προορίζονται για μια ευρύτατη γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών.

Η έκτη γενιά τσιπ της δημοφιλούς οικογένειας Core της Intel υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής και καλύτερα γραφικά, σύμφωνα με το BBC.

Επίσης, οι Skylake επεξεργαστές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιούν στο μέγιστο τις δυνατότητες των βίντεο ανάλυσης 4Κ (έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τα 1080p).

Το πόσες πωλήσεις θα κάνει η Intel, θα εξαρτηθεί από το πόσο πρόθυμοι θα είναι οι καταναλωτές -ιδιώτες και επιχειρήσεις- παγκοσμίως να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές και τις άλλες συσκευές τους. Η Ιntel πάντως αισοδοξεί, με δεδομένο ότι υπάρχουν πάνω από 600 εκατομμύρια υπολογιστές διεθνώς, οι οποίοι έχουν ηλικία τουλάχιστον πέντε ετών.

Μιλώντας στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας Ifa του Βερολίνου, το διευθυντικό στέλεχος της Intel Γρέγκορι Μπράιαντ δήλωσε ότι τα τσιπάκια Skylake είναι 60% λιγότερο ενεργοβόρα και ταυτόχρονα 60% πιο αποτελεσματικά στην επεξεργασία δεδομένων, χάρη στη νέα τεχνολογία "Speed Shift", που επιτρέπει στους επεξεργαστές να «αλλάζουν ταχύτητα» πολύ πιο γρήγορα. Είπε επίσης ότι στον τομέα των γραφικών η νέα γενιά τσιπ προσφέρει βελτίωση κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Μέσα στους ερχόμενους μήνες, η Intel θα κυκλοφορήσει πάνω από 48 διαφορετικούς επεξεργαστές Skylake. Η πρόκληση για την εταιρεία, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα είναι να διασφαλίσει ότι η μαζική παραγωγή όλων αυτών των διαφορετικών προϊόντων θα προχωρήσει ομαλά και έγκαιρα.
Πηγή: skai.gr