Ένας καλύτερος ψηφιακός κόσμος για τους νέους

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία που προωθεί την ιδέα ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε θέση να διαγράψουν το ιστορικό πειρήγησής τους.

Η εκστρατεία ονομάζεται “iRights”, και οι προτάσεις της περιλαμβάνουν το δικαίωμα των νέων ανθρώπων να είναι σε θέση πολύ εύκολα να επεξεργαστούν ή να διαγράψουν το περιεχόμενο που έχουν δημιουργήσει στο διαδίκτυο.

Το πλαίσιο των δικαιωμάτων έχει ως στόχο να εμπνεύσει τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για την καλύτερη προστασία και την ενδυνάμωση της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των νέων.

Οι νέοι έχουν δικαίωμα στην ψηφιακή τεχνολογία και θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τα δεδομένα τους.

Μια σειρά από εταιρείες και φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Barclays Bank, της NSPCC και του δικηγορικού γραφείου Schillings έχουν υπογράψει την εκστρατεία που επενδύει στο καλύτερο μέλλον των νέων.

Η Υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ασφάλεια του Διαδικτύου είπε ότι το "iRights" δίνει μια μοναδική ευκαιρία να δούμε το πώς η κυβέρνηση μπορεί να ενωθεί με τις εταιρείες τεχνολογίας, την κοινωνίας των πολιτών και τις επιχειρήσεις και όλοι μαζί να κάνουν έναν καλύτερο ψηφιακό κόσμο για τους νέους.
Πηγή: skai.gr - BBC