Κλείσιμο

Bug στο λειτουργικό android επηρεάζει 1 δισεκατομμύριο συσκευές

Ερευνητές ανακάλυψαν σήμερα bug στο λειτουργικό σύστημα της android το οποίο όπως αναφέρουν επηρεάζει περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συσκευές.

Το κενό είναι δυνατό να δημιουργήσει ζήτημα ασφαλείας με την απλή αποστολή φωτογραφίας ή μηνύματος video χωρίς να μπορεί ο παραλήπτης να κάνει τίποτε για να το αποτρέψει. Η Google αναφέρει σε επίσημη τοποθέτησή της πως το ζήτημα έχει λυθεί αλλά δισεκατομμύρια συσκευές πρέπει να αναβαθμίσουν άμεσα το λειτουργικό τους ώστε να μην αντιμετωπίσουν ζητήματα.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς σε περίπτωση που μία συσκευή απλά λάβει ύποπτο μήνυμα δημιουργείται άμεσα κενό από το οποίο είναι πολύ εύκολη και γρήγορη η πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής και του χρήστη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Google αναφέρει: «Το ζήτημα ασφαλείας το οποίο μας υποδείχθηκε από ομάδα ερευνητών αφορά εκδόσεις 2.2 και μέχρί τώρα δεν έχουμε καμία ένδειξη για παραβίαση δεδομένων ή συσκευών. Ήδη έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες αντιμετώπισης του ζητήματος και θα γίνει άμεση προώθηση σημαντικού update ασφαλείας προς τους χρήστες».
Πηγή: skai.gr