Το Twitter θέλει να μάθει τα γενέθλια των χρηστών του

Το κοινωνικό δίκτυο του twitter δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν τα γενέθλια τους στις ρυθμίσεις του προφίλ τους.

Μόλις προσθέσουν αυτήν την πληροφορία θα μπορέσουν να τη δείξουν στο κοινό τους και στους οπαδούς τους.

Η λειτουργία θα μπορεί να επιλέγεται από όλους τους χρήστες και δεν θα εμφανίζεται εάν δεν έχει επιλεγεί. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν παράλληλα σε ποιον να το δείξουν καθώς και το αν θέλουν να εμφανίζεται το έτος που γεννήθηκαν, ή απλά η ημερομηνία.

Αλλά όποιες και αν είναι οι ρυθμίσεις απορρήτου, η ημερομηνία των γενεθλίων σίγουρα μοιράζεται με τους διαφημιστές. Μια σημείωση που υπάρχει λέει ότι οι διαφημιστές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να κάνουν τις διαφημίσεις τους πιο ενδιαφέρουσες και σχετικές με τον χρήστη.

Το twitter επιτρέπει στους διαφημιστές να επιλέξoυν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος βλέπει την κάθε διαφήμιση και αυτό στοχεύει στην αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Επιπλέον, οι διαφημιστές συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είναι οι χρήστες που τους ακολουθούν, τι γράφουν στο twitter, τι ψάχνουν στη μηχανή αναζήτησης και ποιο είναι το κοινό στο οποίο στοχεύουν.
Πηγή: skai.gr - The Independent