Αποχωρεί η Πρόεδρος της Intel

Η Πρόεδρος της Intel, Renee James, μία από τις δυναμικότερες γυναίκες της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας, αποχωρεί από τη θέση της, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός την Πέμπτη.

Σε σχετική επιστολή που η ίδια έστειλε στους εργαζομένους της εταιρείας αναφέρει σχετικά: «όταν τόσο εγώ όσο και ο Brian Krzanich (σ.σ CEO της εταιρείας) αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ήμουν σίγουρη πως το να ηγούμαι μία εταιρείας ήταν κάτι που πάντοτε ήθελα να μου συμβεί στην επαγγελματική μου πορεία. Έχει όμως έρθει η στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα στη ζωή και στην καριέρα μου».

Η ανακοίνωση της Intel αναφέρει πως η Renee James, θα παραμείνει στη θέση της μέχρι και τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Στη μακρά καριέρα της η James έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την Intel την οποία έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις ευθύνης για 28 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως η Intel με την James έχει προχωρήσει σε δύο από τις σημαντικότερες εξαγορές στο χώρο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα υπό την ηγεσία της έχει επιτευχθεί η εξαγορά της McAfee η οποία ξεπέρασε τα 7,6 εκατ. δολάρια αλλά και την εξαγορά ύψους 884 εκατ. δολαρίων, της εταιρείας Wind River Systems.

Η James ανήλθε στον προεδρικό θώκο της εταιρείας τον Μάιο του 2013, όταν η εταιρεία θέλησε να δώσει νέα πνοή στις πωλήσεις των microchips και των επεξεργαστών στις οποίες ειδικεύεται. Η James λέγεται πως είχε θέσει ως πρωταρχικούς στόχους την εξάπλωση των microchips της εταιρείας στον τομέα των smartphones αλλά και των wearables «στοιχήματα» τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.
Πηγή: skai.gr