Κλείσιμο

Ο τομέας της έρευνας μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα

Ο τομέας της έρευνας μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας, ενώ γι' αυτόν τον σκοπό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο η δικτύωση μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων του εσωτερικού και της διασποράς.

Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας του 3ου ελληνικού Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (3rd Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation) που διοργανώνει ο «Δημόκριτος» στις εγκαταστάσεις του. Το συνέδριο ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουλίου.

Η πληροφορική, οι τηλεπικοινωνίες, η νανοτεχνολογία, η υγεία, η ενέργεια και το περιβάλλον είναι ανάμεσα στις κεντρικές θεματικές ενότητες της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, όπως ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ του ΜΙΤ Δημήτρης Αντωνιάδης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εκδηλώσεις δικτύωσης, που δίνουν τη δυνατότητα στους Έλληνες επιστήμονες, είτε ζουν στην Ελλάδα είτε το εξωτερικό, να συναντηθούν μεταξύ τους, καθώς και με εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να διερευνήσουν τις πιθανότητες συνεργασίας.
Πηγή: skai.gr