Προστατευθείτε από τους διαρρήκτες

Οι διαρρήκτες εισβάλλουν στους χώρους που θέλουν να κλέψουν, εξουδετερώνοντας τον κύλινδρο του ομφαλού της κλειδαριάς κάθε πόρτας. Για να το επιτύχουν, χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους. Οι γνωστοί τρόποι είναι τέσσερις και όλοι έχουν στόχο τον κύλινδρο της κλειδαριάς. Οι διαρρήκτες τον σπάνε, τον χτυπούν, τον τρυπούν ή βρίσκουν τον κωδικόπου του αντιστοιχείκαι ανοίγουν τις πόρτες. Όσο καλύτερος είναι ο κύλινδρος τόσο δυσκολότερα εισβάλλει κάποιος σ’ έναν χώρο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει βαθμός δυσκολίας, μικρός ή μεγάλος, αλλά οι πόρτες τελικά δεν είναι απόρθητες. 
Εδώ έχει εφαρμογή ο μηχανισμός προστασίας ομφαλού κλειδαριάς του Γιώργου Χρηματόπουλου. Που δεν επιχειρεί να τελειοποιήσει τον κύλινδρο του ομφαλού της κλειδαριάς, αλλά να τον προστατεύσει. Για την ακρίβεια να τον…κρύψει. 
Ο μηχανισμός που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε ο κ. Χρηματόπουλος αποτελείται από το σύστημα προστασίας ομφαλού κλειδαριάς πόρτας, μεδύο ανεξάρτητα υποσυστήματα λειτουργίας που ελέγχονται ασύρματα. Αυτά τα δύο υποσυστήματα καλύπτουν τον ομφαλό της κλειδαριάς, ώστε πρόσβαση να έχει μόνο ο ιδιοκτήτης και όσοι εκείνος επιθυμεί. 
Η καινοτομία του συστήματος έχει σχέση με την ατσάλινη δοκό ασφαλείας που βρίσκεται στο ύψος της κλειδαριάς. Η δοκός, συρόμενη μέσω εντολής που δίνεται από τηλεχειριστήριο, περνάει ακριβώς πάνω από την κλειδαριά και την κρύβει έτσι ώστε να μη μπορεί να τη «δει» κανένας όταν είναι κλειστή. Το σύστημα αποτελείται από την ατσάλινη δοκό ασφαλείας, που είναι τηλεχειριζόμενη με κυλιόμενους κωδικούς, έναν εξελιγμένο διπλό μηχανισμό και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
Ηεπαναφορτιζόμενη μπαταρία επί της ουσίαςαπαλλάσσει τον μηχανισμόαπό πιθανό πρόβλημα πτώσης της τάσης του ρεύματος ή οποιαδήποτε βλάβη. Ακόμη και αν δημιουργηθεί τέτοιου είδους πρόβλημα αυτό δεν θα έχει επίπτωση σ’ όσους θέλουν να μπουν ή να βγουν από το κτίριο στην είσοδο του οποίου έχει εγκατασταθεί η εντοιχισμένη πόρτα με το συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας. 
Ο μηχανισμός έχει εφαρμογή σε οποιαδήποτε τύπο πόρτας, είτε είναι συρόμενη, είτε είναι πόρτα αποθήκης, είτε πρόκειται για πόρτα φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων. 
Ο Γιώργος Χρηματόπουλος, όπως σημειώνει ενδιαφέρεται, μέσω του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», να αξιολογηθεί ο μηχανισμός που έχει εφεύρει από ανεξάρτητους εκτιμητές, να κάνει γνωστό το προϊόν του και να βρει χρηματοδότη για να εξάγει την ιδέα του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο μηχανισμός με την ατσάλινη δοκό που προστατεύει την κλειδαριά βρίσκεται ήδη στο εμπόριο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη διάκριση στο διαγωνισμό του ΣΕΒ και της Eurobank μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αγορά τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, με ευρεία εμπορική αξιοποίηση του προϊόντος.


Πηγή: skai.gr