Στις 29 Ιουλίου η διάθεση των Windows 10

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι τα μοντέλα των υπολογιστών και των tablets που θα ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 29 Ιουλίου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Την ίδια περίοδο τα Windows 10 θα γίνουν διαθέσιμα δωρεάν στους ήδη υπάρχοντες χρήστες των Windows 7 και 8. Οι εκδόσεις των 10 για κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών Xbox και άλλα προϊόντα θα γίνουν διαθέσιμες αργότερα.

Η διάθεση του νέου λειτουργικού ίσως αποβεί ζωτικής σημασίας για την Microsoft, καθώς τα Windows 8 είχαν προκαλέσει στους χρήστες ποικίλες αντιδράσεις. Το γεγονός αυτό είχε προβληματίσει την εταιρεία που αποφάσισε να επαναφέρει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 7 και να τα ενσωματώσει στο επερχόμενο λειτουργικό.

«Σχεδιάσαμε τα Windows 10 με σκοπό να δημιουργήσουμε μία νέας γενιάς έκδοση των Windows για τους 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν το λειτουργικό μας σε 190 χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τέρι Μάιερσον, ανώτερο στέλεχος της Microsoft. «Γνώριμα, κι όμως ακόμα καλύτερα από ποτέ, τα Windows 10 επαναφέρουν το μενού της Έναρξης που γνωρίζετε και αγαπάτε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μάιερσον επεσήμανε επίσης ορισμένα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10, όπως η ενσωμάτωση της φωνητικής υπηρεσίας Cortana -η οποία ήταν διαθέσιμη μόνο για συσκευές κινητής τηλεφωνίας-, το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο Edge, καθώς και μία νέα εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα προβολής ηλεκτρονικών παιχνιδιών από μια κονσόλα Xbox σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet.
Πηγή: skai.gr