Η Intel αγόρασε την Altera για 16,7 δισ. δολάρια

Την εξαγορά της εταιρείας Altera, έναντι 16,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Intel, σε μια συμφωνία που του επιτρέπει να προστατεύσει την κυρίαρχη θέση του στη βιομηχανία των επεξεργαστών και τσιπ.

Η Altera ειδικεύεται στον σχεδιασμό επεξεργαστών για δίκτυα τηλεπικοινωνιών, αυτοκίνητα και άλλες συσκευές, και θα επιτρέψει στην Intel να διευρύνει τις δραστηριότητές της, τη στιγμή που η αγορά τσιπ για υπολογιστές – όπου αναδείχτηκε η ίδια – διανύει περίοδο κάμψης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Intel, η οποία επιχειρεί σταδιακά να επεκταθεί στην αγορά φορητών συσκευών και κινητών τηλεφώνων.

Οι μέτοχοι της Altera θα λάβουν 54 δολάρια ανά μετοχή, αποκομίζοντας κέρδος περίπου 11% ανά τίτλο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

Η απόκτηση της Altera από την Intel είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων στη βιομηχανία των επεξεργαστών και τσιπ. Μόλις την τελευταία εβδομάδα, η Avago Technologies Ltd συμφώνησε να αγοράσει την Broadcom Corp. για $37 δισεκατομμύρια.
Πηγή: skai.gr