Διαβάστε ποιες εντολές πρέπει να δώσετε στη Siri για να αποφύγετε το bug

Ένα γραπτό μήνυμα που περιέχει μη λατινικούς χαρακτήρες προκαλεί αυτόματα την κατάρρευση του συστήματος των iPhones, iPads ή iPods.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian, η Apple εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρέχεται μια προσωρινή λύση για τους χρήστες του iOS που έχουν επηρεαστεί από αυτό το σφάλμα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξέδωσε τις παρακάτω οδηγίες, τρία στάδια τα οποία μπορεί να ακολουθήσει ο χρήστης ώστε να αποφύγει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κακόβουλο γραπτό μήνυμα.

1. Ζητήστε από το Siri (τη φωνητική λειτουργία του iOS) να «σας διαβάσει τα μηνύματα που δεν έχουν ανοιχτεί».

2. Χρησιμοποιήστε το Siri προκειμένου να απαντήσετε στο κακόβουλο μήνυμα. Αφότου αποστείλετε το μήνυμα με μια απάντηση θα είστε σε θέση να ανοίξετε και πάλι τα μηνύματά σας.

3. Στα Μηνύματα αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το κακόβουλο μήνυμα. Στις επιλογές που θα εμφανιστούν επιλέξτε το More και διαγράψτε το μήνυμα.

Το σφάλμα φαίνεται ότι έχει προκύψει από μια δυσλειτουργία στον τρόπο με τον οποίο το iOS επεξεργάζεται το μη λατινικό κείμενο που συνήθως εμφανίζεται στα αραβικά, τα μαράτι (της Ινδίας) και τα κινέζικα. Κατά το άνοιγμα του κακόβουλου μηνύματος προκαλείται διακοπή στη λειτουργία του συστήματος και εξαναγκασμένη επανεκκίνηση.

Το μήνυμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής κυρίως για φάρσες, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτού του είδους σφάλματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και από χάκερς. 

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα πρόκειται να διαθέσει ένα διορθωτικό για την επίλυση του προβλήματος.
Πηγή: skai.gr