Το Twitter απενεργοποίησε τη λειτουργία που επέτρεπε σε χρήστες να παίζουν παιχνίδια Ms Dos

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες του Twitter ανακάλυψαν ότι είχαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το χαρακτηριστικό ενσωμάτωσης συνδέσμων που προσφέρει η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για να αναρτούν links παλαιών παιχνιδιών που έτρεχαν σε λειτουργικό περιβάλλον MS-DOS.

Χρησιμοποίησαν το ίδιο σύστημα –Twitter Cards- που επιτρέπει σε εικόνες, βίντεο και άλλο υλικό να εμφανίζεται στην γραμμή ροής του Twitter. Μέσω του ίδιου συστήματος εμφανίζονται και οι διαφημίσεις.

Ωστόσο, η ενσωμάτωση διαδραστικών μέσων –και ιδιαίτερα παιχνιδιών- εντός αυτού του συστήματος είναι ενάντια στους όρους χρήσης του Twitter, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρεται στους όρους: «δεν επιτρέπεται η ενσωμάτωση διαδραστικού υλικού στο μέσο αναπαραγωγής οπτικοακουστικού υλικού που δεν σχετίζονται με το περιεχόμενο του Card Player, όπως οι αγορές, τα παιχνίδια, οι δημοσκοπήσεις, τα μηνύματα και η εισαγωγή δεδομένων».

Για το λόγο αυτό το Twitter απενεργοποίησε τη λειτουργία, απογοητεύοντας πολλούς χρήστες.
Πηγή: skai.gr