Κλείσιμο

O Super Mario μπαίνει στα κινητά

Ο γίγαντας των τυχερών παιχνιδιών δήλωσε, ότι τα υπάρχοντα παιχνίδια θα κατασκευαστούν για άλλες πλατφόρμες της Nintendo όπως είναι το Wii U και τα 3DS δεν θα μεταφερθούν.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια online υπηρεσία μελών το φθινόπωρο του 2015, η οποία θα δώσει στα μέλη της πρόσβαση στους λογαριασμούς τους σε πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των υπολογιστών.

"Η απόφαση της Nintendo να συνεργαστεί με Dena είναι μια αναγνώριση της σημασίας των παιχνιδοεφαρμογών, οι οποίες θα αποτελέσουν το μέλλον της επιχείρησης", δήλωσε ο Piers Harding-Rolls, επικεφαλής της έρευνας σε παιχνίδια και αναλυτής της IHS.

"Η συμμαχία Nintendo-Dena είναι μια καλή κίνηση και προσφέρει μια σειρά από σημαντικές συνέργειες για τις δύο εταιρείες που δεν είναι πλέον οι ηγέτες στις αντίστοιχες κατηγορίες τους".

Πέρυσι, οι εφαρμογές παιχνιδιών είχαν καταναλωτικές δαπάνες αξίας $ 26 δις ενώ η φορητή κονσόλα παιχνιδιών αντιπροσωπεύει μόλις το 3% της εν λόγω αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία του IHS.



Πηγή: Πηγή: BBC