Tα μέτρα του Facebook για τις αυτοκτονικές τάσεις των χρηστών του

Το Facebook ξεκίνησε τη χρήση ενός νέου προϊόντος στις ΗΠΑ για να βοηθήσει τους χρήστες που ανησυχούν για τις μαύρες σκέψεις των φίλων τους και τις αυτοκτονικές τους τάσεις.

Θα βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν αναφορά σε δημοσιεύσεις που υποδηλώνουν απόγνωση και στη συνέχεια να ειδοποιήσουν σχετικούς φίλους ή ακόμα και εξειδικευμένα κέντρα για βοήθεια, όπως ανακοινώθηκε σε συνέδριο στην έδρα της εταιρείας.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Forefront: Innovations in Suicide Prevention, έναν οργανισμό που εδρεύει στο School of Social Work στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Με αυτή τη συνεργασία, το Facebook θα καταφέρνει να αξιολογεί την αναφορά πιθανής αυτοκτονικής τάσης του μέλους της και στο επόμενο log in, o συντάκτης του ανησυχητικού post, θα βλέπει προτάσεις για βοήθεια, ακόμα και βίντεο που σκοπό θα έχουν να τον αποτρέψουν από την αυτοκτονία που σχεδίαζε.

Στο παρελθόν, κάποιοι χρήστες είχαν κοινοποιήσει ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσουν αλλά δυστυχώς δεν ελήφθησαν μέτρα εγκαίρως ώστε να τους αποτρέψουν.

Γενικά, έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές φίλοι και συγγενείς γίνονται μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων αλλά συνήθως δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν για να βοηθήσουν.

Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε ανθρώπους που είχαν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν για να αξιολογήσουν το σύστημα πριν υιοθετηθεί επισήμως από το Facebook.
Πηγή: skai.gr