H Apple κέρδισε τη δίκη περί μονοπωλιακών πρακτικών με τη βοήθεια του Τζομπς

Με τη... βοήθεια του Στιβ Τζομπς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνιας απάλλαξε την Τρίτη την Apple από τις κατηγορίες περί μονοπωλιακών πρακτικών που αντιμετώπιζε στην πολύκροτη υπόθεση των iPod. Μάλιστα, οι ένορκοι δεν χρειάστηκε να συνεδριάσουν παρά μόνο μερικές ώρες προκειμένου να αποφασίσουν.

Κατά τη δεκαήμερη δίκη κατέθεσε και ο συνιδρυτής της Apple, εμφανιζόμενος σε βίντεο που καταγράφηκε το 2011, έξι μήνες πριν τον πρόωρο θάνατό του.

Οι κατηγορίες αφορούσαν αναβαθμίσεις του iTunes, και κυρίως την έκδοση 7.0, με τις οποίες τα iPod έπαψαν να αναπαράγουν μουσική προερχόμενη από ανταγωνιστικές υπηρεσίες, και ειδικά από την εφαρμογή της RealNetworks που επέτρεπε την αναπαραγωγή μουσικής από το δικό της ψηφιακό δισκοπωλείο (RealPlayer Music Store) στο iPod.

Η Apple έπεισε τoυς ενόρκους ότι τα μέτρα που έλαβε είχαν ως στόχο να βελτιώσουν «την καταναλωτική εμπειρία» με σειρά βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε και η ασφάλεια των συσκευών της αποτρέποντας την είσοδο malware και "πειρατικού περιεχομένου" σε αυτές.

Οι ενάγοντες, που αγόρασαν iPods από το 2006 έως το 2009 ζητούν αποζημίωση ύψους 350 εκατ. δολαρίων επειδή αποκλείστηκε η εφαρμογή της RealNetworks.

Πηγή: skai.gr