«Πάγωσαν» οι online πωλήσεις της Apple στη Ρωσία λόγω... ρουβλίου

Σε «πάγωμα» των πωλήσεων των προϊόντων της μέσω διαδικτύου στη Ρωσία προχώρησε σήμερα Τετάρτη η Apple, λόγω της τεράστιας αστάθειας στην ισοτιμία του ρουβλίου, η οποία δεν της επιτρέπει να τιμολογήσει τα μηχανήματά της στο ρωσικό νόμισμα.

«Λόγω ακραίων διακυμάνσεων στην αξία του ρουβλίου, το online κατάστημά μας στη Ρωσία είναι επί του παρόντος μη διαθέσιμο καθώς αναθεωρούμε τις τιμές. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για οιαδήποτε πρόβλημα», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο τεχνολογικός κολοσσός.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο η Apple προέβη σε μεγάλες ανατιμήσεις των προϊόντων της στη Ρωσία, καθώς η πτώση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου και ο πληθωρισμός ουσιαστικά έριξαν τις τιμές των μηχανημάτων της. Ενδεικτικά, η τιμή του iPhone 6 αυξήθηκε κατά 25%, ενώ κατά μέσο όρο οι τιμές των προϊόντων Apple «ανέβηκαν» κατά 20%.

Από τις αρχές της εβδομάδας το ρωσικό νόμισμα έχει χάσει περίπου το 20% της αξίας του έναντι του αμερικανικού, παρά την απόφαση της ρωσικής κεντρικής τράπεζας να αυξήσει το βασικό επιτόκιό της από το 10,5% στο 17% τα ξημερώματα της Τρίτης.

Την Τρίτη η ισοτιμία έπιασε σειρά ιστορικών υψηλών, αγγίζοντας ακόμα και τα 80 ρούβλια ανά δολάριο. Οι πιέσεις στο ρωσικό νόμισμα έχουν αποκλιμακωθεί την Τετάρτη, μετά από μαζικές αγορές ρουβλιών από την κεντρική τράπεζα.
Πηγή: skai.gr