Έρευνα για το χακάρισμα των γυμνών φωτογραφιών άρχισαν Apple και FBI

Έρευνα για την παράνομη δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών δεκάδων διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων της ηθοποιού Τζένιφερ Λόρενς και του μοντέλου Κέιτ Άπτον, έχουν αρχίσει το FBI και η εταιρεία Apple.

Αρκετές από τις φωτογραφίες φαίνεται πως χακαρίστηκαν από τους προσωπικούς λογαριασμούς των διασημοτήτων στο σύστημα iCloud της Apple.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και ερευνούμε ενεργά τις [εν λόγω] πληροφορίες» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Apple Νάταλι Κέρις, μέσω e-mail που στάλθηκε σε μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του FBI δήλωσε στο Associated Press πως η υπηρεσία «έχει γνώση των καταγγελιών» και «ασχολείται με το ζήτημα».

Ο κ. Λόρενς έχει ζητήσει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και έχει απειλήσει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον οποιουδήποτε αναρτήσει τις φωτογραφίες της.

Η ηθοποιός Μαίρη Ουίνσταντ, που βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα θύματα της σκανδαλώδους υπόθεσης, ανέβασε στο Twitter ένα καυστικό σχόλιο κατά των δραστών, αλλά και όσων έχουν δει τις προσωπικές της φωτογραφίες.

«Για όσους από εσάς κοιτάξατε τις φωτογραφίες που τράβηξα με το σύζυγό μου χρόνια πριν μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού μας, ελπίζω να αισθάνεστε πολύ όμορφα με τον εαυτό σας» ανέφερε στο Twitter η ηθοποιός.

«Γνωρίζοντας ότι αυτές οι φωτογραφίες έχουν διαγραφεί εδώ και πολύ καιρό, μπορώ μόνο να φανταστώ την ανατριχιαστική προσπάθεια που καταβάλατε για να αυτές», συμπλήρωσε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Γερμανικό Πρακτορείο