Savioke, το νέο απόκτημα της Google στον κλάδο της ρομποτικής

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και διαδικτύου Google ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας ρομποτικής Savioke, σύμφωνα με το BBC.

Το κόστος απόκτησης της εταιρείας, που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ, δεν έγινε γνωστό. Η Savioke ακόμη δεν έχει παρουσιάσει κάποιο προϊόν στην αγορά, αλλά έχει γνωστοποιήσει ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει δοκιμές για προϊόντα της.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, η Google έχει εξαγοράσει άλλες οκτώ εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της ρομποτικής.

Η Savioke ιδρύθηκε μόλις πέρυσι. Ωστόσο, ο επικεφαλής της, Στιβ Κάζινς, διαθέτει εμπειρία στο χώρο, έχοντας εργαστεί για τη δημιουργία του ρομπότ PR2, μιας μηχανής που πραγματοποιεί δοκιμές σε κώδικα λογισμικού.

«Πιστεύουμε ότι έχει φτάσει η ώρα που τα ρομπότ θα πρέπει να αναπτυχθούν ευρέως στην αγορά των υπηρεσιών» τόνισε ο Στιβ Κάζινς στο BBC.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας, αλλά πιστεύουμε ότι η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη ενώ η αγορά παραμένει ανεκμετάλλευτη» πρόσθεσε ο ίδιος. «Υπάρχουν λίγα παραδείγματα αξιοποίησης ρομπότ σε νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν υποβοηθητικά στη δουλειά των χειρούργων, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αυτόνομες μηχανές ικανές να βοηθήσουν τον άνθρωπο» κατέληξε ο Κάζινς.
Πηγή: skai.gr