Κλείσιμο

Αποκαλύπτεται στη Βαρκελώνη το Samsung S5 σύμφωνα με τους NYT

Οι φήμες που ήθελαν την Samsung να παρουσιάζει το πέμπτο μοντέλο της σειράς Galaxy σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της έκθεσης Mobile World Congress, φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά μετά το δημοσίευμα των New York Times που ουσιαστικά επιβεβαιώνει με κάθε επισημότητα αυτό που πολλοί υποπτευόντουσαν.

Σύμφωνα με την Νεοϋορκέζικη εφημερίδα, πηγές που πρόσκεινται σε αυτήν, αναφέρουν ότι η εκδήλωση δεν θα έχει τον έντονο χαρακτήρα προηγούμενων παρουσιάσεων. Στο ίδιο πνεύμα πρόκειται να κινηθεί και το νέο μοντέλο της σειράς Galaxy, με βελτιώσεις στο λειτουργικό, κατώτερες του αναμενομένου.

Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις στον τομέα του hardware, αφορούν στην κάμερα των 16 megapixels ενώ θα απουσιάζει οριστικά η λειτουργία κλειδώματος μέσω ανίχνευσης της ίριδας του ματιού, μία λειτουργία που μέχρι πρότινος θεωρούταν πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στο Galaxy S5.

Η λογική μίας λιγότερο εντυπωσιακής αναβάθμισης της σειράς Galaxy, η οποία αποτελεί και τη ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας στο χώρο των smartphones, είναι πλήρως εναρμονισμένη με πρόσφατη τοποθέτηση της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας στον τομέα της επαγγελματικής κινητής τηλεφωνίας, Lee Young Hee η οποία είχε αφήσει να εννοηθεί ότι κύριο μέλημα της εταιρείας για τον διάδοχο του Galaxy S4 είναι η «επιστροφή στα βασικά», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οθόνη και την εμφάνιση της συσκευής.

Τα παραπάνω έρχονται ως αποτέλεσμα της μέτριας εμπορικής απήχησης που γνώρισε το μοντέλο S4, γεγονός το οποίο σύμφωνα με την Lee Young Hee οφειλόταν στην δυσκολία των καταναλωτών να δουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ του S4 και του προηγούμενου μοντέλου, ενώ, όπως τόνισε, το Galaxy S5 πρόκειται να είναι πολύ διαφορετικό.



Παρά το γεγονός ότι απομένουν ακόμα τρεις εβδομάδες για την παρουσίαση της συσκευής, εντούτοις ο Ρώσος μπλόγκερ Eldar Murtazin, ο οποίος είχε προβλέψει την παρουσίαση του Galaxy S5 στην Mobile Word Congress, ανέβασε στο twitter τα πιθανότερα χαρακτηριστικά της νεότερης συσκευής της Samsung.

Ο επεξεργαστής αναμένεται να είναι ο Exynos6 ή πιθανότατα για την Ευρώπη, ο Snapdragon 805.
Η οθόνη, τύπου Amoled, φέρει διάσταση 5,24 ίντσες και ανάλυση 2560x1440 στα 560 pixels.
Η εσωτερική μνήμη ανεβαίνει στα 3GB, ενώ ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 32GB και 64GB αποθηκευτικού χώρου.
Η οπίσθια/κύρια κάμερα φτάνει τα 16 megapixels ενώ η εμπρόσθια/δευτερεύουσα για βιντεοκλήσεις διαμορφώνεται στα 3,2 megapixels.
Τη συσκευή τροφοδοτεί μία μπαταρία ιόντων λιθίου, ισχύος 3200 mAh



Οι πιο πάνω προβλέψεις των τεχνικών χαρακτηριστικών του S5 έρχονται να διαψεύσουν τις φήμες που ήθελαν το νέο μοντέλο να «φοράει» οθόνη τύπου Quad HD, λύση η οποία φαινόταν ως η επικρατέστερη για όλες τις ναυαρχίδες της Samsung που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014.

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές περί τα τέλη Απριλίου.
Πηγή: Δημήτρης Αϋφαντής