PS4: Πάνω από 4,2 εκατομμύρια κονσόλες PS4 έχει πουλήσει έως τώρα η Sony

Η ιαπωνική εταιρεία Sony, ο γίγαντας των ηλεκτρονικών ειδών, επιβεβαίωσε ότι η νέα κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 4 έχει πουλήσει περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια αντίτυπα από την ημέρα της κυκλοφορίας της το περασμένο Νοέμβριο.

Με βάση τα στοιχεία των πωλήσεων, η Sony προηγείται της βασικής αντιπάλου της, της αμερικανικής Microsoft, η οποία κυκλοφόρησε τη δική της κονσόλα το Xbox One σχεδόν ταυτόχρονα.

Σε ανακοίνωσή της η Sony ανέφερε ότι έως τις 28 Δεκεμβρίου οι πωλήσεις του PS4 είχαν ξεπεράσει τα 4,2 εκατομμύρια και ελπίζει να φθάσει τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις στο τέλος του Μαρτίου σε όλο τον κόσμο.

«Ο στόχος είναι σίγουρα πολύ κοντά και οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται δυναμικά. Σίγουρα θα επιτευχθεί ο στόχος σύντομα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Φιλίπ Καρντόν, Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Computer Entertainment. Η ιαπωνική ομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει σχεδόν διπλασιαστεί (αύξηση +90%) ο αριθμός των συνδρομητών της ηλεκτρονικής υπηρεσία του PS μέσω της οποίας παίζεται online το PS4. «Τουλάχιστον το ήμισυ των κατόχων του PS4 είναι συνδρομητής στο PS + », σημείωσε ο Καρντόν.

Μόλις τη Δευτέρα η Microsoft είχε γνωστοποιήσει τι δικές της πωλήσεις για το Xbox One αναφέροντας ότι είχαν δοθεί τρία εκατομμύρια από τις 22 Νοεμβρίου ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας της κονσόλας. Τόσο το PlayStation 4 όσο και το Xbox One είναι σε άμεσο ανταγωνισμό στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μέσω κονσόλας και για πρώτη φορά οι δυο αντίπαλες εταιρείες "ρίσκαραν" και έβγαλαν τα κορυφαία προϊόντα τους στην αγορά σχεδόν ταυτόχρονα με απόσταση λίγων 24ωρων.
Πηγή: skai.gr