Το εντυπωσιακό ασύρματο πληκτρολόγιο πάχους 0,5 mm στην IFA

Την ευκαιρία στους επισκέπτες της IFA να γίνουν οι πρώτοι που θα δουν από κοντά το ασύρματο πληκτρολόγιό της δίνει η βρετανική Cambridge Silicon Radio (CSR). Με πάχος μόλις 0,5 χιλιοστά, είναι το λεπτότερο πληκτρολόγιο που κατασκευάσθηκε ποτέ, ενώ συνδέεται μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε tablet, smartphone και υπολογιστή.

Το περιφερειακό της CSR μπορεί κάλλιστα να ενσωματωθεί σε λεπτές θήκες για tablet, ώστε να προστατεύει τις συσκευές κατά τη μεταφορά τους και να κάνει πολύ πιο εύκολη την πληκτρολόγηση.

Ωστόσο, η καινοτομία του δεν σταματά εδώ, αφού ενσωματώνει επίσης μια επιφάνεια αφής, δίνοντας έτσι στον χρήστη τη δυνατότητα να χειρίζεται την «έξυπνη» συσκευή του ή το PC του με χειρονομίες. Το περιφερειακό «καταλαβαίνει» ακόμη και το άγγιγμα μια πένας, για να μπορεί κανείς να σκιτσάρει ή να εισάγει κείμενο χειρόγραφα, αν έχει εγκαταστήσει στο μηχάνημά του ένα πρόγραμμα οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR).

Την ίδια στιγμή, η Ricoh παρουσίασε στη γερμανική πρωτεύουσα τη Theta 360-degree camera, την πρώτη εμπορική φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που με το πάτημα του κουμπιού αποτυπώνει πανοραμικά στιγμιότυπα 360 μοιρών. Η μηχανή μπορεί να «αναρτήσει» μέσω Wi-Fi τα στιγμιότυπα απευθείας στα Twitter, Facebook και Tumblr. Επίσης, η Ricoh αναπτύσσει εφαρμογές που θα επιτρέπουν στους χρήστες smartphone να τηλεχειρισθούν τη Theta.

Τα φώτα κλέβει όμως και η οθόνη κεφαλής HMZ-T3W της Sony, κρίνοντας από την ατέλειωτη ουρά που σχηματίζουν οι επισκέπτες στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρείας για να δοκιμάσουν το γκάτζετ. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί την «τρίτης γενιάς» οθόνη κεφαλής της Sony και είναι σημαντικά βελτιωμένη, διαθέτοντας για κάθε μάτι ένα μικρό μόνιτορ OLED, ανάλυσης 1.280 x720 pixel και συμβατό και με 3D.

Έτσι, όταν τη φορέσει κανείς, είναι σαν να βρίσκεται σε απόσταση μόλις 6 μέτρων από μια τεράστια οθόνη 750 ιντσών, με συνέπεια να «βυθίζεται» στην πλοκή της ταινίας που βλέπει ή του βιντεογκέιμ που παίζει. Χάρις στα ακουστικά της, η HMZ-T3W δημιουργεί επίσης την ακουστική εμπειρία ενός ηχητικού συστήματος 7.1 καναλιών.

Η αναμετάδοση του οπτικοακουστικού υλικού γίνεται ασύρματα, από παιχνιδοκονσόλα, PC, tablet και smartphone.
Πηγή: Του απεσταλμένου της εφημερίδας Η Καθημερινή στο Βερολίνο, Κώστα Δεληγιάννη