Νομική νίκη Samsung επί της Apple

Σημαντική νομική νίκη σημείωσε η νοτιοκορεατική εταιρία ηλεκτρονικών Samsung, κατά του αμερικανικού κολοσσού, Apple. Η αμερικανική Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου αποφάνθηκε ότι η Apple παραβίασε πατέντα της Samsung αναφορικά με τεχνολογία που σχετίζεται με την μετάδοση πληροφοριών μέσω ασύρματων συσκευών.

Το 2012, η Apple ήταν αυτή που είχε κερδίσει την δικαστική διαμάχη για παραβίαση πατεντών της  πό την Samsung.

Αυτή τη στιγμή η Apple, βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισαγωγών των παλαιότερων μοντέλων της που κατασκευάστηκαν στην Ασία, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς iPhone 4, καθώς η ομοσπονδιακή επιτροπή των ΗΠΑ εκτιμά ότι η αμερικανική εταιρεία παραβίασε πατέντες της ανταγωνιστικής

κορεατικής Samsung. Το iPhone 4 θεωρείται επιλογή χαμηλού κόστους συγκριτικά με τα νεότερα μοντέλα της Apple, τα οποία δεν επηρεάζονται από την απόφαση.

Όπως δήλωσε η Samsung, η απόφαση από την ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαιώνει την πεποίθηση της, ότι η Apple παραδοσιακά «κλέβει» τις καινοτομίες της Samsung.

Από την πλευρά της η Apple δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση των Ομοσπονδιακών δικαστηρίων, η οποία θα μπορούσε επίσης να ανατραπεί από τον πρόεδρο Ομπάμα. Ωστόσο, κανένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εδώ και δεκαετίες, δεν έχει ασκήσει βέτο σε διαμάχη σχετικά με πατέντες.
Πηγή: skai.gr