Κλείσιμο

Ενισχύεται η ασφάλεια του Twitter

Αν και η λειτουργία διατίθεται προαιρετικά, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθεί από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να ενημερώνουν για έκτακτες ειδήσεις όσους τα «ακολουθούν». Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό έχουν παρουσιάσει ανησυχητική αύξηση οι παραβιάσεις από χάκερ των επίσημων προφίλ αρκετών μίντια.

Μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις ήταν ο λογαριασμός του Associated Press, μέσα από τον οποίο αναρτήθηκε ένα μήνυμα για βομβιστική επίθεση στον Λευκό Οίκο, που υποτίθεται ότι προκάλεσε τον τραυματισμό του Αμερικανού προέδρου. Η παραβίαση έγινε από τον «συριακό ηλεκτρονικό στρατό», μια οργάνωση που υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, ενώ το συγκεκριμένο tweet προκάλεσε ακόμη και πρόσκαιρη πτώση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με την πιστοποίηση δύο βημάτων, κάθε χρήστης μπορεί να καταχωρίσει στην πλατφόρμα τον αριθμό του κινητού του. Έτσι, κάθε φορά που θα θέλει να μπει στον λογαριασμό του, θα πρέπει πρώτα να εισάγει και τον αριθμό που θα στέλνει η υπηρεσία στο τηλέφωνό του.

Καθώς ο αριθμός θα φτάνει στο τηλέφωνο μέσω SMS, το Twitter τονίζει πως η αποστολή ενδεχομένως να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί για ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ακόμη σημαντικότερο είναι ότι η πλατφόρμα προειδοποιεί πως, συγκριτικά με την πιστοποίηση δύο βημάτων, μεγαλύτερη προστασία προσφέρει η χρήση ενός ισχυρού κωδικού.
Πηγή: Του Κώστα Δεληγιάννη