Κλείσιμο

Και η Microsoft μελετά τη δημιουργία smart watch

Το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει ένα «έξυπνο» ρολόι εξετάζει και η Microsoft, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται προμηθευτές της αμερικανικής εταιρείας από την Ασία.

Σύμφωνα με τους προμηθευτές, η αμερικανική εταιρεία έχει παραλάβει ήδη από τις αρχές της χρονιάς περιορισμένες παρτίδες από τα απαραίτητα εξαρτήματα, με τα οποία δοκιμάζει σε διάφορα σχέδια «έξυπνων» ρολογιών. Μάλιστα, ένας προμηθευτής εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα πως επισκέφθηκε γι’ αυτό τον σκοπό το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Microsoft στις ΗΠΑ.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν η εταιρεία θα μείνει στο στάδιο των πειραματικών πρωτοτύπων ή αν θα κυκλοφορήσει τελικά ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά. Στη δεύτερη περίπτωση, πάντως, είναι πολύ πιθανό να ανταγωνιστεί τα «έξυπνα» ρολόγια που αρκετά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι αναπτύσσουν επίσης η Google και η Apple.

Προς το παρόν, «έξυπνα» ρολόγια έχουν κυκλοφορήσει η Sony και η μικρή αμερικανική εταιρεία Pebble Technology. Επίσης, η Samsung έχει παραδεχτεί δημόσια ότι στο άμεσο μέλλον θα λανσάρει ένα αντίστοιχο προϊόν, το οποίο θα επικοινωνεί ασύρματα με το κινητό του χρήστη, εμφανίζοντας στην οθόνη του email, μηνύματα από το Facebook και το Twitter, όπως και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Πάντως, η Microsoft είχε κυκλοφορήσει πριν από μία δεκαετία στις ΗΠΑ ένα «έξυπνο» ρολόι το οποίο, μέσω μιας συνδρομητικής υπηρεσίας που αξιοποιούσε την μπάντα των FM, πρόβαλε στην οθόνη τις τελευταίες ειδήσεις, τον καιρό και τα μηνύματα του χρήστη. Το προϊόν όμως σταμάτησε να πωλείται το 2008.
Πηγή: του Κώστα Δεληγιάννη - H Καθημερινή