To Facebook εξόργισε διαφημιζόμενους

Φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Shelter αλλά και σημαντικές επιχειρήσεις όπως η Vodafone, η Audible, η RSPB και η Dove είδαν τις διαφημίσεις τους στο Facebook να εμφανίζονται σε σελίδες με θέμα το βιασμό και τη βία.

Οι διαφημίσεις εμφανίστηκαν σε ομάδες του Facebook με τίτλους όπως «Βιασμός!», «Αυτός είναι ο λόγος που οι Ινδές βιάζονται», «Κλοτσήστε τις ιερόδουλες στα δόντια».

Το Facebook έχει και στο παρελθόν δεχτεί έντονη κριτική για την αποτυχία του να διαχειριστεί με ταχύτητα παρόμοιες καταστάσεις, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες που διαφημίζονται στις σελίδες του αποφέρουν έσοδα μεγαλύτερα των 1,3 δις. δολ. (τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου 2013)

Σύμφωνα με τους Times οι διαφημιστές ενημερώθηκαν για τις «ατυχείς» τοποθετήσεις των προϊόντων τους από το ιδρυτικό στέλεχος του Everyday Sexism Project, Λώρα Μπέιτς.

Η Shelter έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter:«θα επικοινωνήσουμε με το Facebook για να δούμε εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματήσει όλο αυτό. Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται διαφημίσεις μας σε ομάδες με ανήθικο περιεχόμενο και τα «like» να ξεπερνούν τα 4.400».

Η RSPB επικοινώνησε με το Facebook όταν μια διαφήμιση της εμφανίστηκε σε σελίδα με τίτλο «Κορίτσια από την Ινδία», όπως έκαναν και εκπρόσωποι της εταιρίας Audible.

Διαφήμιση της Dove εμφανίστηκε σε σελίδα με θέμα «Κλοτσήστε τις ιερόδουλες στα δόντια».Σε ανακοίνωσή της η εταιρία δήλωσε: «Είμαστε σοκαρισμένοι που εμφανίστηκαν οι διαφημίσεις των προϊόντων μας σε τέτοιου είδους σελίδα.»

Το Facebook έσβησε μετά την αντίδραση της Dove την σελίδα.

Η Vodafone επικοινώνησε με το Facebook όταν κάποια διαφήμιση με τα προϊόντα της εμφανίστηκε σε μια σελίδα με τίτλο «Αυτός είναι ο λόγος που βιάζονται οι Ινδές».Μολονότι η σελίδα αφαιρέθηκε από το Facebook σχεδόν αμέσως αντικαταστάθηκε από μια παρόμοια.

Εκπρόσωπος του Facebook τόνισε ότι η εταιρεία θα δράσει το ταχύτερο δυνατόν για να διαγράψει το προσβλητικό περιεχόμενο.

Πηγή: Τhe Telegraph
Πηγή: skai.gr