Βλέπουν τηλεόραση από κινητό και tablet

Η διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Βραζιλία, Ιταλία, Ισπανία, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ και συμμετείχαν 3.501 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, ένα ποσοστό 90% παρακολουθούν video online, με τα tablets να έχουν σε αυτή την άνοδο το μεγαλύτερο μερίδιο.

Σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Βεντουρίνι, σύμβουλο της εταιρείας Επικοινωνίας και Ψυχαγωγίας, Accenture, «οι καταναλωτές δεν μπορούν να βλέπουν πια μόνο τηλεόραση. Η άνοδος των παράλληλων δραστηριοτήτων την ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση καταδεικνύει ότι η γραμμική προβολή τηλεοπτικού προγράμματος χάνει την αποδοχή της στους «εξελιγμένους» χρήστες και αυτό το γεγονός αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους παραγωγούς περιεχομένου».

Όπως καταγράφει η τρίτη Ετήσια Διαδικτυακή Έρευνα, το 77% δηλώνει ότι είναι οnline με άλλη συσκευή, την ώρα που παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα, καταγράφοντας μία άνοδο 16% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Η πλειοψηφία των χρηστών tablets τόνισε, ότι η παράλληλη χρήση συνδέεται με την εκπομπή που παρακολουθούν.

Πηγή: skai.gr