Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Στόχος του EIT (European Institute of Innovation & Technology) είναι έως το 2020 να εκπαιδεύσει 10.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 10.000 διδάκτορες, παρέχοντας τους υψηλής ποιότητας τίτλους αλλά και εμπειρίες καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Το EIT σχεδιάστηκε
ως ένας «καταλύτης καινοτομίας» με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υψηλού επιπέδου επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στην Ευρώπη και της έλλειψης που παρατηρείται στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Δραστηριοποιείται σε τομείς στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και φέρνει κοντά τις τρεις συνιστώσες του «Τριγώνου της Γνώσης» (Εκπαίδευση – Έρευνα - Καινοτομία) διευκολύνοντας τη μετάβαση από την ιδέα στο προϊόν, από τον φοιτητή στον καινοτόμο ερευνητή ή επιχειρηματία και από το ερευνητικό εργαστήριο στην αγορά.

Κατά την ημερίδα ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ο ρόλος αλλά και οι δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Ο ΣΚΑΪ μίλησε για το EIT με τον ευρωβουλευτή Καθ. Ιωάννη Τσουκαλά, τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Καθ. Βασίλη Μάγκλαρη και την καθηγήτρια και μέλος του ΔΣ του ΕΙΤ Ελπίδα Κεραυνού – Παπαηλιού.
Πηγή: Άννα Μπουσδούκου