ΟΟΣΑ: 3η η Ελλάδα στην αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι ενσύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις στη χώρα μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι σταθερές συνδέσεις «γρήγορου» ίντερνετ αυξήθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα κατά 3,9%, ποσοστό που κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη θέση ανάμεσα στα 34 κράτη του Οργανισμού. Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η Νέα Ζηλανδία (4,6%), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Χιλή, η οποία ισοβαθμεί με τη χώρα μας.

Η διάδοση των συνδέσεων DSL βοήθησε την Ελλάδα να βελτιώσει τις επιδόσεις της ως προς τη διείσδυση του «γρήγορου» ίντερνετ στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η οποία έφτασε στο 22,6%. Με το ποσοστό αυτό, η χώρα μας βρέθηκε στην 24η θέση, ξεπερνώντας κράτη όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ελβετία, η Ολλανδία και η Δανία, με ποσοστά διείσδυσης 41,6%, 39,4% και 38,3%, αντίστοιχα.

Με ποσοστό 39,6%, η χώρα μας καταλαμβάνει την 24η θέση και στη διείσδυση του mobile internet, καθώς τον Ιούνιο του 2012 οι συνδέσεις στα δίκτυα 3G πλησίασαν τα 4,5 εκατομμύρια. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περίπτωση της Νότιας Κορέας και της Σουηδίας, τις δύο χώρες με τη μεγαλύτερη διείσδυση του mobile internet, τα ποσοστά ξεπερνούν το 100% – φτάνοντας το 104,2% και 101,8%, αντίστοιχα. Κάτι που σημαίνει πως πολλοί χρήστες διαθέτουν περισσότερες από μία συνδέσεις.

kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr