Γενετικά μεταλλαγμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που εκπέμπει φως!

«Ω Έλατο. Ω! έλατο, ω! έλατο, φωτίζεις πώς φωτίζεις!...» Κάπως έτσι μπορεί να ψάλλουν τα παιδιά τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο μέλλον, αν υλοποιηθούν τα σχέδια βρετανών γενετιστών από το πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ οι οποίοι δηλώνουν ότι βρήκαν τον τρόπο, με τη βοήθεια της γενετική μηχανικής, να κάνουν τις βελόνες του χριστουγεννιάτικου δέντρου να εκπέμπουν φως!

Για να τα καταφέρουν οι επιστήμονες θα μεταμοσχεύσουν στο έλατο δύο γονίδια, που θα πάρουν από τις μέδουσες και τις πυγολαμπίδες. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι τα τροποποιημένα κωνοφόρα θα λάμπουν όχι μόνο στο σκοτάδι, αλλά και στο φως της ημέρας.

Προηγουμένως
με παρόμοιο τρόπο κατασκευάστηκαν για να λάμπουν στο σκοτάδι μετάξι, πατάτες, ακόμη και ποντίκια και χοίροι. Το μόνο πρόβλημα που εντοπίζουν οι εμπνευστές του σχεδίου είναι η τιμή του ελάτου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ένα τέτοιο δέντρο θα κοστίζει περίπου 320 δολάρια.

«Είναι εφικτό» τονίζει ένας από τους βρετανούς ερευνητές, ενώ απαντώντας στις επιφυλάξεις που υπάρχουν για το γενετικά μεταλλαγμένο δέντρο απαντά ότι «ο κόσμος πάντα φοβάται το άγνωστο. Ο άνθρωπος θα είχε σταματήσει στον τροχό, αν σταματούσε να προοδεύει τεχνολογικά σε κάθε αντίδραση» προσθέτει.

Πηγή: skai.gr