Κλείσιμο

Eurostat: Συνδεδεμένo στο διαδίκτυο το 54% των ελληνικών νοικοκυριών

Κατά μέσον όρο στην ΕΕ, η ανάγνωση κι ενημέρωση από ιστοτόπους εφημερίδων αφορά το 61% των χρηστών του διαδικτύου. Μάλιστα το αντίστοιχο ποσοστό στη Λιθουανία φθάνει το 92%, στην Εσθονία το 91%, και το 86% στη Σουηδία, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, για το έτος 2012. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 77%.

Η Γαλλία είναι τελευταία στην κατάταξη ανάγνωσης εφημερίδων στο διαδίκτυο με ένα ποσοστό που ανέρχεται μόλις στο 38% των χρηστών του διαδικτύου της χώρα που είναι το μικρότερο μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat κατά μέσον όρο στην ΕΕ, το 51% των χρηστών πραγματοποίησε τις τραπεζικές του συναλλαγές διαδικτυακά το 2012, το 52% δημοσίευσε μηνύματα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 50% χρησιμοποίησε υπηρεσίες που σχετίζονται με την οργάνωση ταξιδιών.

Εάν η Φιλανδία κατέχει τα πρωτεία στη χρήση των Διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών (91% των χρηστών) και στα ταξίδια (69% των χρηστών), είναι η Πορτογαλία η χώρα εκείνη που καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (75% το 2012). Η Γαλλία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 40% των χρηστών να συμμετέχουν σε τέτοιους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μόλις λίγο καλύτερα από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, η οποία κατέχει την τελευταία θέση με 35%.

Τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν τη ταχύτητα και τον βαθμό διάδοσης της χρήσης του διαδικτύου στην ΕΕ, καθώς τα τρία τέταρτα των νοικοκυριών (76%) διέθεταν σύνδεση στο Ίντερνετ το 2012, στην μεγάλη τους πλειονότητα (72%) σε ευρυζωνικό δίκτυο. Το 2006, μόλις το 46% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών διέθεταν σύνδεση στο Διαδίκτυο και μόλις το 30% σε ευρυζωνικό δίκτυο.

Παρά τις μεγάλες ανισότητες, σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος τουλάχιστον ένα στα δύο νοικοκυριά διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση, με το ποσοστό αυτό να κυμαίνεται από 51% στη Βουλγαρία έως 94% στην Ολλανδία.

Στην Ελλάδα, σύνδεση στο διαδίκτυο υπολογίζεται ότι διαθέτει το 54%. Από αυτές οι ευρυζωνικές συνδέσεις αφορούν το 51%. Από το σύνολο των χρηστών, όσοι κάνουν online τις τραπεζικές τους συναλλαγές φθάνουν το 17% του συνόλου.
Πηγή: skai.gr