Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Knowledge Fair International

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριημέρου εκδηλώσεων “Knowledge Fair International” στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι εργασίες περιελάμβαναν:

Συνέδριο με θέμα «The Role of the Creative Clusters in the MED Regions»
To διαγωνισμό Hellenic Game Jam 2012.
Το exhibition show Game Jam Arena.

Οι εκδηλώσεις αναλυτικότερα:

26-27 Οκτωβρίου, ιστορικό κτίριο «Φαρμακείο»:

Συνέδριο με θέμα «The Role of the Creative Clusters in the MED Regions»

Οι συνεργατικοί σχηματισμοί επιχειρήσεων (Business Clusters) αποτελούν σήμερα βασικό εργαλείο με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Το συνέδριο έφερε σε επαφή ανθρώπους από την ακαδημαϊκή κοινότητα, επιχειρηματίες και διοικητικά στελέχη (policy makers) οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις σύγχρονες τάσεις, την αποτελεσματικότητα αλλά και την προοπτική των clusters. Αναλύθηκαν πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τους συνεργατικούς σχηματισμούς επιχειρήσεων, μέσα από παραδείγματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με έμφαση τις χώρες της ευρωπαϊκής Μεσογείου. Εξάλλου, εκπρόσωποι εταιρειών που επιχειρούν στη δημιουργική βιομηχανία (Videogames, mobile-apps, design) από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους.

26-27-28 Οκτωβρίου, ιστορικό κτίριο «Αποθήκη Επίπλευσης»

HellenicGameJam 2012


Με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, του Κέντρου Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής και του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (Hellenic Game Developers Association - HGDA) διεξάχθηκε 48άωρος διαγωνισμός κατά τη διάρκεια του οποίου 42 διαγωνιζόμενοι σε 14 ομάδες ανάπτυξης δημιούργησαν επιτόπουvideogamesμε αφετηρία κοινό θέμα που τους δόθηκε κατά την έναρξη. Πρόκειται για την πανελλαδική πρεμιέρα του θεσμού του GameJam –ήδη γνωστού σε πολλές χώρες. Το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό και οι 3 νικήτριες ομάδες έλαβαν βραβεία και χρηματικά έπαθλα.
Στις εκδηλώσεις του τριημέρου συμμετείχαν νικητές του διαγωνισμού από άλλες χώρες.

26-27-28 Οκτωβρίου, ιστορικό κτίριο «Μηχανουργείο»

GameJamArena

Πρόκειται για έκθεση Eλλήνων δημιουργών λογισμικού ψυχαγωγίας, εταιριών παραγωγής ψηφιακών παιχνιδιών καθώς και διαφόρων δραστηριοτήτων γύρω από το gaming, όπως για παράδειγμα διαδραστικών εργαστηρίων ανάπτυξης παιχνιδιών όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μυηθούν συμμετέχοντας στη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης ενός VideoGame. Στο επίκεντρο της έκθεσης διαδραματίστηκε το τουρνουά του δημοφιλούς παιχνιδιού League of Legends, που συγκέντρωσε πλήθος φίλων κι επισκεπτών, όπως και αρκετά ακόμη challenges και demos πρόσφατων games. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των 3μερων εκδηλώσεων την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 1000 άτομα.

Όλοι οι χώροι των εκδηλώσεων παρείχαν στους επισκέπτες υψηλής διαθεσιμότητας broadband internet connection, προσφορά της εταιρίας ΚΒ Ιmpulse Hellas.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν τα φοιτητικά σκέλη της ΙΕΕΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Knowledge Intelligence and Innovation for a sustainable Growth (KnowinG)», το οποίο υπάγεται στο διακρατικό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας «Μεσογειακός Χώρος (MED) 2007 – 2013» για την Ανάπτυξη Δράσεων στην Καινοτομία και τη Δημιουργικότητα.
Πηγή: skai.gr