Οι πρώτες φωτογραφίες του Curiosity από τον Άρη (photos)

Τις πρώτες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του πλανήτη Άρη, που πάρθηκαν από το ρομπότ Curiosity, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα υψώματα που πλαισιώνουν τον κρατήρα Gale, νότια του ισημερινού του Άρη, όπου το Curiosity προσεδαφίστηκε στις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, στρώματα του εδάφους στους λόφους πιθανότατα περιέχουν στοιχεία αργίλου και άλλων ενυδατωμένων ορυκτών που σχηματίζονται μονάχα εάν υπάρχει νερό.

Το Curiosity κινείται προς το όρος Sharp, τον κυρίαρχο ορεινό σχηματισμό που βρίσκεται στο κέντρο του κρατήρα Gale. Όταν φτάσει στους πρόποδες του όρους, το ρομπότ θα συλλέξει δείγματα του εδάφους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα περάσει ένας χρόνος προτού το πυρηνοκίνητο σκάφος, που έχει μέγεθος μικρού αυτοκινήτου, φτάσει στους πρόποδες του βουνού Sharp.

Νωρίτερα, το Curiosity συμμετείχε στην πραγματοποίηση ενός μικρού... ηχητικού βήματος για την ανθρωπότητα, καθώς έπαιξε ένα ηχητικό συγχαρητήριο μήνυμα του επικεφαλής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, και ένα τραγούδι του καλλιτέχνη will.i.am, μέλους του συγκροτήματος Black Eyed Peas.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία που ένα ηχητικό μήνυμα στέλνεται από τον πλανήτη μας σε ένα άλλο ουράνιο σώμα και πίσω.

 

 
Πηγή: skai.gr