«Choose4Greece»: Εσύ αποφάσισες πού θα δώσεις την ψήφο σου;

Οι εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, που περισσότερα από δέκα κόμματα διεκδικούν την ψήφο του πολίτη.

Σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό όπου οι θέσεις πολλών κομμάτων δεν είναι ξεκάθαρα διατυπωμένες και δύσκολα προσβάσιμες στους πολίτες, η ψήφος γίνεται εύκολα έρμαιο εντυπώσεων. Φως στο σκοτάδι έρχεται να ρίξει μια διαδικτυακή προσπάθεια σύγκρισης των απόψεων του πολίτη με αυτών των υποψήφιων κομμάτων.

Πρόκειται για την πλατφόρμα Choose4Greece, μια συλλογική προσπάθεια ακαδημαϊκών από πανεπιστήμια της Ζυρίχης, της Κύπρου, της Θεσσαλονίκης, της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

Οι πολίτες απαντούν σε μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων όπως την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, την εξακολούθηση ή παύση της μνημονιακής πολιτικής, την μετανάστευση, τη χρηματοδότηση της παιδείας και πολλά άλλα. Στο τέλος των ερωτήσεων οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις απόψεις τους με αυτές των υποψήφιων κομμάτων καθώς και να διαπιστώσουν τον βαθμό συνάφειά τους με αυτά.

Η διατύπωση των ερωτήσεων καθώς και η αποκρυστάλλωση των απόψεων των κομμάτων που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα είναι αποτέλεσμα δουλειάς ειδικών πολιτικών επιστημόνων, κοινωνικών ψυχολόγων και κοινωνιολόγων.

Για να δοκιμάσετε την πλατφόρμα μπορείτε να μεταβείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: www.choose4greece.com

Πηγή: Ελισάβετ Σεργιάδου