Θα παρουασιαστεί σήμερα το νέο iPad3 (;)

Σχεδόν σίγουρο θεωρείται πλέον ότι η παρουσίαση του iPad 3 αποτελεί το λόγο πίσω από την εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η Apple σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι φήμες κάνουν λόγο για ένα αναβαθμισμένο tablet με ισχυρότερο επεξεργαστή, καλύτερη οθόνη και επιλογή για ταχύτερη πρόσβαση σε ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα.

Κρίνοντας από την περσινή παρουσίαση του iPad 2, το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά μάλλον την επόμενη εβδομάδα. Βάσει των φημών, θα πρόκειται για μία λιγότερο «επαναστατική» αναβάθμιση του από ό,τι στην περίπτωση της «διαδοχής» του iPad από το iPad 2.

Δεν είναι γνωστό ακόμα εάν η εταιρεία θα διατηρήσει τη γραμμή παραγωγής του iPad 2 και θα το διαθέτει σε χαμηλότερη τιμή (όπως έγινε στην περίπτωση του iPhone 3GS μετά την κυκλοφορία του iPhone 4). Επίσης, ένα άλλο ερώτημα σε σχέση με την εν λόγω εκδήλωση είναι το αν η Apple θα ανακοινώσει την είσοδό της στην «αρένα» της κατασκευής τηλεοράσεων, κάτι που φημολογείται εδώ και καιρό. Η εταιρεία πωλεί ήδη το «Apple TV»: μία συσκευή η οποία τοποθετείται στην τηλεόραση και επιτρέπει το παίξιμο ταινιών και μουσικής από το iTunes.

Το iPad 3 καταφθάνει σε μία σημαντική στιγμή για την εταιρεία, καθώς την περασμένη εβδομάδα η αξία της ανήλθε σε 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τα φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

-Καλύτερη οθόνη, παρόμοια με την Retina Display των iPhone 4 και iPhone 4s. Η ανάλυση θεωρείται πως θα είναι 2048x1536. Κάποιοι πιστεύουν πως το νέο iPad δεν θα ονομάζεται iPad 3 αλλά iPad HD.

-Ενδεχομένως Siri, ο φωνητικά ενεργοποιούμενος «βοηθός» του iPhone 4S.

-Αυξημένες ασύρματες δυνατότητες. Πιστεύεται πως θα υπάρχει υποστήριξη 4G ή LTE δικτύων.

- Ισχυρότερος επεξεργαστής. Αυτό θεωρείται δεδομένο, καθώς κάθε νέο μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει (τόσο για το iPad όσο και για το iPhone) ήταν βελτιωμένο σε αυτό τον τομέα.
Πηγή: skai.gr