Διαδικτυακές γνωριμίες παρά την κρίση

Με τον αριθμό τον ανθρώπων που αναζητούν ταίρι στο Διαδίκτυο και όχι σε μπαρ ή κλαμπ να αυξάνεται, ο τομέας του web dating παρουσιάζεται ανεπηρέαστος από το άσχημο οικονομικό κλίμα που χαρακτηρίζει την παρούσα περίοδο.

Μία από τις ταχύτατα ανερχόμενες εταιρείες του χώρου του online dating είναι η Global Personals, που εδρεύει στο Ουΐνδσορ και ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από οκτώ χρόνια. Με 100 εργαζομένους και 14 ιστοσελίδες, το 85% των εσόδων της προέρχεται από την πώληση λογισμικού για το ανέβασμα των δικών τους, «white-label» σελίδων.

«Τα τελευταία χρόνια τα έσοδά μας έφτασαν από το τίποτα στα 30 εκατομμύρια λίρες το χρόνο» λέει ο ιδρυτής, Ρος Γουΐλιαμς. Πρόκειται για μία πολύ καλή συμφωνία για την Global Personals, καθώς λαμβάνει το 50% των εσόδων των white-label ιστοσελίδων.

Η εν λόγω υπηρεσία αξιοποιείται από άτομα που θέλουν να στήσουν επιχειρήσεις στο χώρο των γνωριμιών, αλλά και από μεγάλες εταιρείες του χώρου των media που θέλουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους στο συγκεκριμένο τομέα (FHM, Bizarre, Maxim). Συνολικά, η Global Personals υποστηρίζει 6.000 τέτοιες σελίδες.
Στην ασιατική αγορά, ιστοσελίδες όπως η Shaadi.com απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να βρουν σύζυγο παρά να κάνουν γνωριμίες. Η εταιρεία, που εδρεύει στη Βομβάη, έχει επιτύχει σε διάστημα 15 ετών πάνω από δύο εκατομμύρια γάμους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή www.kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr