Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν 19χρονο στο Έσσεξ για την υπόθεση της Lulz Security

Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν 19χρονο στο σπίτι της οικογένειάς του στο Έσσεξ, ο οποίος θεωρείται πως αποτελεί μέλος της Lulz Security, η οποία έχει εκτοξεύσει επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μεγάλων εταιρειών όπως η Sony.

Ο Ράιαν Κλίρι ανακρίνεται από ερευνητές του τμήματος κυβερνοεγκλήματος της Σκότλαντ Γιαρντ. Η σύλληψή του αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας της βρετανικής αστυνομίας με το FBI, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αίτημα έκδοσης του 19χρονου στις ΗΠΑ.

Η Lulz Security (LulzSec) θεωρείται ότι αποτελεί ελίτ τμήμα των Anonymous, που αποσχίστηκε από τον «κορμό» της εν λόγω ομάδας- η οποία έγινε γνωστή μετά την υπόθεση του WikiLeaks .
Ωστόσο, μέλη των Anonymous ισχυρίζονται σε emails τους ότι ο Κλίρι δεν ήταν κανενός είδους «εγκέφαλος» πίσω από κάποια ομάδα. «Απλά κατείχε τον server τον οποίο η LulzSec χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί μέσω IRC».

«Ο Ράιαν Κλίρι δεν είναι κάποιος τρομερός χάκερ. Δεν μπορούσε να προστατέψει τα προσωπικά του δεδομένα. Απλά παρείχε τα μέσα επικοινωνίας, όπως όταν δύο άνθρωποι αλληλογραφούν και η FedEx, το Royal Mail και η DHL παρέχουν τα μέσα επικοινωνίας» συμπληρώνεται σχετικά.

Πηγή: Kathimerini.gr