Sony: Διαπιστώθηκε και δεύτερη κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία Sony ανακοίνωσε ότι η έρευνά της για προηγούμενο κρούσμα πειρατείας στο δίκτυο Playstation τής επέτρεψε να διαπιστώσει ότι έχουν κλαπεί τα τραπεζικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών του δικτύου on line παιγνιδιών Sony Entertainment (SOE).

"Τα προσωπικά δεδομένα που συνδέονται με 24,6 εκατομμύρια λογαριασμούς SOE είναι πιθανόν να έχουν κλαπεί, καθώς και ορισμένες πληροφορίες της παλαιάς βάσης δεδομένων του 2007", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Sony.

"Οι πληροφορίες της παλιάς βάσης δεδομένων που είναι πιθανόν να έχουν κλαπεί περιλαμβάνουν αριθμούς καρτών και ημερομηνίες λήξης ισχύος (αλλά όχι και κωδικούς) 12.700 πιστωτικών ή χρεωστικών μη αμερικανικών καρτών και περίπου 10.700 στοιχεία παγίων εντολών ορισμένων χρηστών στην Αυστρία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στην Ισπανία", διευκρίνισε η Sony.

Ο ιαπωνικός όμιλος, ο οποίος ζήτησε την Κυριακή συγγνώμη και ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των δεκάδων εκατομμυρίων πελατών της του δικτύου Playstation, διευκρίνισε ότι οι ειδικοί της επιθεώρησαν το σύστημα SOE με αφορμή την έρευνα για το πρώτο συμβάν κλοπής δεδομένων.

"Μετά την διαπίστωση του πρώτου περιστατικού, ο όμιλος έθεσε γρήγορα εκτός λειτουργίας όλους τους servers που συνδέονται με το σύστημα SOE, ενώ συνεχίζει να εξετάζει και να ενισχύει τα συστήματα ασφαλείας απέναντι στις άνευ προηγουμένου κυβερνοεπιθέσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Sony.

Ο όμιλος βρίσκεται επί ποδός πολέμου μετά την επίθεση που δέχθηκε μεταξύ 17 και 19 Απριλίου μέσω της πύλης πολυμέσων που συνδέει το Playstation 3 με on line παιγνίδια και ταινίες, ένα σύστημα που αριθμεί 77 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πηγή: skai.gr