Κλείσιμο

Η Google μιμείται το Facebook με το νέο "εύρημά" της

Η Google θα αρχίσει να επιτρέπει στους χρήστες της να εγκρίνουν προσωπικά αποτελέσματα αναζήτησης και τις ιστοσελίδες της, στην τελευταία προσπάθειά της να ανταγωνιστεί το Facebook.

To λεγόμενο "+1" κουμπί θα αρχίσει να εμφανίζεται δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google από την Τετάρτη, αφήνοντας τους χρήστες να προτείνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα αναζήτησης σε φίλους και επαφές πατώντας το εν λόγω κουμπί.

Τελικά, το χαρακτηριστικό μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αν και αυτό είναι ακόμα υπό εξέταση. Τα αποτελέσματα πλέον κατατάσσονται μέσω ενός καλά φυλαγμένου αλγόριθμου.

Ο ηγέτης στην αναζήτηση του διαδικτύου μάχεται να διατηρήθει στο προσκήνιο καθώς όλο και περισσότερο τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter κερδίζουν τις εντυπώσεις σε μια αναδυόμενη αγορά.

Η τελευταία προσπάθειά του ήταν να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο το "Buzz"  το οποίο δεν τα πηγε καλά. Πολλές καταγγελίες σχετικά με το πως χειρίζεται το Buzz την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών ρίχνει τη σκιά του πάνω στο προϊόν. Την Τετάρτη, η Google ανακοίνωσε ότι έχει φτάσει σε διακανονισμό με τις ρυθμιστικές αρχές με τις οποίες συμφώνησε για τον ανεξάρτητο έλεγχο της προστασίας της ιδιωτικής ζωής κάθε δύο χρόνια.

Με το νέο πλήκτρο "+1", η Google στοχεύει να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του Facebook. Το νέο χαρακτηριστικό έρχεται σχεδόν ένα χρόνο αφότου το Facebook άρχισε να προσφέρει το ειδικό κουμπί "Like", δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο σύστημα σύστασης το οποίο ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν μπόρεσαν να αμφισβητήσει την παραδοσιακή κατάταξη αλγορίθμων ων μηχανών αναζήτησης για να βρει κάποιος online πληροφορίες.
Πηγή: skai.gr