Κλείσιμο

Και η Ρόδος στην ψηφιακή εποχή

Κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς την ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή η Digea από την Παρασκευή θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith» της Ρόδου, καλύπτοντας την πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσων και φέροντας το ψηφιακό σήμα σε περίπου 80.000 κατοίκους.

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG 4.

Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith».

Η Digea, θέλοντας να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, συνεργάστηκε στενά με τους τοπικούς φορείς και πραγματοποιήθηκε μια στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης με παρουσιάσεις και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Ήδη, οι πολίτες της Ρόδου έχουν αρχίσει να προμηθεύονται τους αποκωδικοποιητές και περιμένουν την έναρξη του ψηφιακού σήματος.

Οι τηλεθεατές θα πληροφορούνται επίσης για τις άμεσες ενέργειες τις οποίες θα πρέπει να κάνουν μέσω ενημερωτικού μηνύματος που θα προβάλλεται στις οθόνες τους.
Πηγή: skai.gr