Κλείσιμο

Οπτική ίνα και γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά διαθέτουν πλέον οπτική ίνα που παρέχει στο σπίτι τους άμεση υπερταχεία ευρυζωνική σύνδεση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Οπτική Ίνα στο Σπίτι, που δείχνουν αύξηση 18% σε σχέση με το τέλος του 2008.

Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τη ραγδαία ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με το BBC.

Η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά την υλοποίηση της οπτικής Ίνας στο Σπίτι, με το 10,9% των σουηδών ευρυζωνικών χρηστών να διαθέτουν πλέον οπτική ίνα.

Ακολουθούν η Νορβηγία με 10,2%, η Σλοβενία με 8,9%, η Ανδόρα με 6,6%, η Δανία με 5,7%, η Ισλανδία με 5,6%, η Λιθουανία με 3,3%, η Ολλανδία με 2,5%, η Σλοβακία με 2,5% και η Φινλανδία με 2,4%. Είναι φανερό από τη λίστα του “Top 10” ότι αφενός κυριαρχούν οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες και αφετέρου ότι δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν οι μεγάλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συμβουλίου, μέχρι το 2012, 13 εκατομμύρια άνθρωποι σε 35 ευρωπαϊκές χώρες θα απολαμβάνουν την Οπτική Ίνα στο σπίτι τους, με ταχύτητα που θα ξεκινά από τα 100 mbps!

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει μια φιλόδοξη πανελλαδική υποδομή για εκτεταμένη εφαρμογή της σχετικής τεχνολογίας και στη χώρα μας.

Πηγή: skai.gr