Ο Μπερτομέου προσπάθησε να τα... μαζέψει μετά τις «αιχμές» του Μέσι

Το απόγευμα της Δευτέρας με τοποθέτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Instagram ανακοίνωσε την απόφαση όλων των παικτών της Μπαρτσελόνα, να δεχθούν μείωση ύψους 70% στις απολαβές τους για όσα διάστημα διαρκέσει η καραντίνα κι άφησε αιχμές που φωτογράφιζαν τον πρόεδρο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, με την ατάκα «δεν μας εκπλήσσει ότι μέσα στο κλαμπ, υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να μας βάλει πίεση για να κάνουμε κάτι που πάντα ήταν ξεκάθαρο ότι θα το κάναμε».

Ο πρόεδρος της «Μπάρτσα», που έρχεται διαρκώς σε... δύσκολη θέση τους τελευταίους μήνες με τους χειρισμούς του σε όλα τα «καυτά» ζητήματα των «μπλαουγκράνα» επιχείρησε να το... μαζέψει επικοινωνιακά. Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στις καταλανικές «Sport» και «El Mundo Deportivo» (συνεντεύξεις που θα δημοσιευτούν την Τρίτη 31/03), θέλησε να ευχαριστήσει τους παίκτες για την αποδοχή της μείωσης των αποδοχών τους, επισήμανε πως ο Μέσι του είχε πει «ναι» από την πρώτη στιγμή κι αποκάλυψε πως η μείωση στα λεφτά των παικτών θα φτάσει τελικά το 72%, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να διασφαλίσουν πως οι απλοί εργαζόμενοι στη Μπαρτσελόνα θα συνεχίσουν να παίρνουν το 100% των αποδοχών τους.

«Ο Μέσι από την πρώτη ημέρα μου είπε ναι, πρέπει να την κάνουμε αυτή τη μείωση. Πρέπει να την κάνουμε αυτή τη μείωση. Η πρόταση για επιπλέον περικοπή 2% προκειμένου να λάβουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι το 100% των μισθών τους ήλθε από τους αρχηγούς. Είναι μία χειρονομία που δείχνει την αφοσίωσή τους προς το κλαμπ και θέλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτό» τόνισε ο Μπαρτομέου και πρόσθεσε... διπλωματικά για την «αιχμηρή» ατάκα του Μέσι και το όλο κλίμα που είχε καλλιεργηθεί:

«Ίσως είχαν ενοχληθεί από πράγματα που είχαν πει άνθρωποι μέσα κι έξω από το κλαμπ, αλλά δεν είχαν πλήρη εικόνα και πληροφόρηση για την κατάσταση. Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο, έγιναν από τον Όσκαρ Γκράου και εμένα. Κι εμείς δεν είχαμε πει τίποτα πάνω σ' αυτό».

Και κατέληξε για την οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα: «Θα ήμασταν μια ανεύθυνη διοίκηση εάν δεν προσφεύγαμε στη μείωση. Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε την ομάδα. Η Μπαρτσελόνα δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Είναι η ομάδα με τα μεγαλύτερα έσοδα στον πλανήτη. Έπρεπε όμως να προσαρμόσουμε τις δαπάνες μας μπροστά σε αυτή την απειλή και τη δραστική μείωση των εσόδων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Μέσι