Με «ζωγραφιά» του Μίσιτς άλωσε το Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ

Στην κορυφή της βαθμολογίας (με ματς περισσότερο) βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που έκανε σωρεία ευκαιριών στο Ηράκλειο και παρά το γεγονός πως έπεσε πάνω σε έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, κατάφερε να φύγει με υπερπολύτιμο τρίποντο.Το γκολ του Μίσιτς ήρθε να σφραγίσει μια έξοχη συνδυαστική ενέργεια των παικτών του Δικεφάλου του Βορρά και το γκολ του Κροάτη φέρει την σφραγίδα ενός πραγματικού μαέστρου στο 58’.

Στους 24 πόντους οι Θεσσαλονικείς που είχαν τρεις μεγάλες στιγμές στο πρώτο μέρος, που σταμάτησαν πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, ενώ σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις συνέβη το ίδιο και στην επανάληψη. Η μόνη φορά που τον νίκησε κάποιος ήταν στην πρώτη τελική του ΠΑΟΚ, στην επανάληψη.

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 58 παιχνίδια (χωρίς να υπολογίζονται το ματς με Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε και με την ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε) που σκοράρει συνεχώς. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν πριν από 2 χρόνια και τέσσερις μέρες στην ήττα από την Ένωση με 1-0 στο ΟΑΚΑ, στις 5 Νοεμβρίου του 2017 και 22 ματς αήττητος μακριά από την Τούμπα.

Πώς έπαιξαν

Ο ΟΦΗ κατέβηκε 4-2-3-1 και τους Γιαννούλη και Μαρινάκη στα στόπερ, τον Μπράουν δεξί μπακ και τον Κοροβέση αριστερό, ενώ ο Κουτρουμπής έπαιξε κόφτης. Ο ΠΑΟΚ σε 4-4-1-1 με τον Μπίσεσβαρ σε ελεύθερο ρόλο.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε να πιέσει ψηλά, με δεδομένο πως ο ΟΦΗ δεν είχε και τον πιο σημαντικό του παίκτη στην μεσαία γραμμή, αλλά και η άμυνα στο κέντρο, αποτελείται από παίκτες που βασικά στην καριέρα τους ήταν ακραία μπακ. Ο Σωτηρίου μάλιστα σε μια περίπτωση πήγε να κάνει το μοιραίο λάθος, αλλά πρόλαβε την τελευταία στιγμή, πριν ο Σφιντέρσκι του την αποσπάσει.

Ο ΟΦΗ μετά τα πρώτα 12-13’ άρχισε να βρίσκει την συνοχή του και φυσικά έφτασε σε τελικές. Ο Σεμέντο έκανε διαγώνια κίνηση προς τα μέσα με την μπάλα, σούταρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς, αλλά ο Τσιλιανίδης που πήρε το ριμπάουντ βρισκόταν εκτεθειμένος. Στο 16’ ο Ναμπί δοκίμασε τον Ζίβκοβιτς που απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ αμέσως μετά το κόρνερ πάλι ο Ναμπί δοκίμασε σουτ που πέρασε άουτ.

Οι νταμπλούχοι ανέβασαν πάλι στροφές, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τα ανεβάσματα των μπακ (κυρίως του Γιαννούλη, αφού ο ΠΑΟΚ έκανε τις επιθέσεις του κατά 57% από αριστερά στο πρώτο μέρος) και την κλάση του Μίσιτς και έφτασαν σε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Σωτηρίου να λέει «όχι».

Την πρώτη από κάθετη πάσα του Μίσιτς, ο Λημνιός έπιασε χλιαρό πλασέ και ο Σωτηρίου επενέβη. Μεγάλη επέμβαση του Σωτηρίου στο 26’ όταν ο Μάτος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Ελ Καντουρί έπιασε την κεφαλιά και ο πορτιέρε του ΟΦΗ, με το ανάποδο χέρι, κάνοντας εκτίναξη προς τα δεξιά του έδιωξε με απίθανο τρόπο την μπάλα και απέτρεψε το γκολ.

Στο 37’ ο Μπίσεσβαρ βρίσκει χώρο, πάει στο ένας εναντίον ενός κάνει σουτ προς το αριστερό «παράθυρο» του Σωτηρίου που κάνει νέα καταπληκτική επέμβαση σε κόρνερ. To ματς ξαφνικά άνοιξε πάλι με διαδοχικές αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση, για να φτάσουμε στο φινάλε του ημιχρόνου με το ματς στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να παίξει περισσότερο με την μπάλα στα πόδια του, αλλά χωρίς τις σπουδαίες φάσεις του πρώτου μέρους. Οι Κρητικοί δεν μπορούσαν ωστόσο, έχοντας οργανωμένη άμυνα απέναντι τους, να γίνουν απειλητικοί. Ο ΠΑΟΚ με μια υπέροχη επίθεση και με πολλή πειθαρχία στον πρώτο σωστό συνδυασμό έφτασε σε τελική προσπάθεια και το πολυπόθητο γκολ. Ο Κρέσπο έδωσε στον Γιαννούλη, αυτός στον Καντουρί και αυτός στον Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός έκανε πάσα στον Λημνιό και ο Έλληνας διεθνής την έσπασε προς τα έξω για τον Μίσιτς που με εξαιρετικό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα να γλείψει το οριζόντιο δοκάρι από την κάτω πλευρά και να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1 με τον Κροάτη να γίνεται από - συνήθως -δημιουργός, σκόρερ.

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει περισσότερους χώρους, όπως στο 64ο λεπτό όταν ο Αουγκούστο βρήκε τον Λημνιό που από καλή θέση σούταρε άουτ. Ο Άμπελ Φερέιρα φρέσκαρε την επίθεσή του με τον Άκπομ αντί του Σφιντέρφσκι, ενώ ο Σίμος έριξε στο ματς τον Μάνο στη θέση του Ναμπί που δεν φάνηκε στην επανάληψη στο 73’.

Στο 78’ από μία ακόμα εξαιρετική έμπνευση του Μίσιτς, ο Ελ Καντουρί βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου με τον πορτιέρε του ΟΦΗ να βγαίνει πάλι νικητής. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του Μαροκινού που άφησε την θέση του στον Βιεϊρίνια. Στο 80’ ο πορτιέρε των γηπεδούχων σταματά και τον Μπίσεσβαρ λίγο μετά και τον Άκπομ για να κρατήσει τον ΟΦΗ στο ματς. Ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη του τελική στην επανάληψη με ένα μακρινό σουτ του Μάνου που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις:

OΦΗ: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Κ. Γιαννούλης, Κουτρουμπής (83’ Στάικος), Μαρινάκης, Μπράουν, Νέιρα, Ναμπί (73’ Μάνος), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο, Τσιλιανίδης (83’ Φερέιρα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γουόλι, Σακόρ, Νάστος, Ντίνας

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μάτος, Δ. Γιαννούλης,Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (78’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (87’ Εσίτι), Σφιντέρσκι (73’ Άκπομ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Πέλκας, Ζαμπά

Πηγή: sport-fm.gr
TAGS: ΠΑΟΚ