Απεβίωσε ο Ηλίας Κελεσίδης

Ο ελληνικός αθλητισμός και η οικογένεια της ποδηλασίας ειδικότερα, θρηνεί σήμερα το θάνατο μιας μεγάλης μορφής του αθλήματος, καθώς το πρωί της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Κελεσίδης σε ηλικία 54 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Για περισσότερο από 10 χρόνια (1978-1988) υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας δρόμου, έχοντας πολλές και σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα του.

Είχε κερδίσει χρυσά μετάλλια σε Βαλκανικούς αγώνες, ενώ το 1984 έλαβε μέρος μαζί με τον Κανέλλο Κανελλόπουλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Ήταν αυτός που άλλαξε τα δεδομένα στην ελληνική ποδηλασία, εφαρμόζοντας ριζοσπαστικές αλλαγές προπόνησης για την τότε εποχή, με αποτέλεσμα να έρθουν και οι πρώτες επιτυχίες για τα ελληνικά πεντάλ.

Είχε διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής, λίγο μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, και από το 2004 μέχρι το 2006 υπήρξε τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας.

Τη Δευτέρα στις 14.00 στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, φίλοι και γνωστοί θα πουν το τελευταίο αντίο στο "σκληρό" παιδί της ποδηλασίας.
Πηγή: skai.gr