Ερυθρόλευκη πεντάρα πριν το ραντεβού με την Τότεναμ

«Πάτησε» τον ΝΠΣ Βόλο και «βλέπει» Τότεναμ!

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με 5-0 την ομάδα της Μαγνησίας στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχοντας πέντε διαφορετικούς «εκτελεστές» και έκανε το «3x3» στο πρωτάθλημα πριν το ματς του Chamions League (18/09, 19:55) με τους Λονδρέζους, οι οποίοι νωρίτερα έριξαν τεσσάρα στην Κρίσταλ Πάλας.

«Ανοιχτό» το παιχνίδι για περίπου 70 λεπτά, με τον Γκιγέρμε να ανοίγει το σκορ στο 12’ με ακόμη μια ασίστ (από κόρνερ) του Βαλμπουενά, ενώ Ελ Αραμπί (71’), Γκερέρο (79’), ο Βαλμπουενά (με πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε) και Σουντανί (90+4’) πέτυχαν τα άλλα τέρματα των «ερυθρόλευκων».

Αξιόμαχοι οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά αδίκησαν τον εαυτό τους με την απόδοσή τους στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης, όπου... πέταξαν λευκή πετσέτα.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ένα μίνι ροτέισον (όπως αναμενόταν), δίνοντας ανάσες σε κάποιους από τους βασικούς του παίκτες, καθώς ακολουθεί και το πολύ δύσκολο ματς με την Τότεναμ.

Ο Κούτρης πήρε τη θέση του Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Καμαρά του Μπουχαλάκη στο κέντρο και ο Ραντζέλοβιτς του Γιώργου Μασούρα στο δεξί «φτερό». Αναλυτικά: Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κούτρης αριστερά, ο Ομάρ δεξιά και οι Σισέ-Μεριά στο κέντρο της άμυνας. Καμαρά-Γκιγέρμε ήταν τα δύο χαφ, ο Ποντένσε αριστερά και ο Ραντζέλοβιτς δεξιά, με τον Βαλμπουενά να έχει ρόλο οργανωτή πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Με σύστημα 4-1-4-1 και τους Γκαραβέλη, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Μυστακίδης, Γέντρισεκ παρέταξε την ομάδα του ο Χουάν Φεράντο.

Το ματς

Μια σε γενικές γραμμές αναμενόμενη εικόνα είχε το πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με στόχο να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, να πάρει την κατοχή της μπάλας και να πετύχει νωρίς το πρώτο του γκολ

Σε γενικές γραμμές πέτυχε τον στόχο του σε ό,τι αφορά το τελευταίο κομμάτι. Αφού, μπορεί να μην έφτιαξε όσες ευκαιρίες θα ήθελε στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά άνοιξε το σκορ στο 12’. Ουσιαστικά στην πρώτη του τελική. Διότι η κεφαλιά του Ελ Αραμπί ήταν από αντικανονική θέση, όπως ορθώς υποδείχθηκε.

Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκιγέργμε έκανε αφενός ωραία κίνηση χωρίς την μπάλα και αφετέρου σκαστή κεφαλιά για το 1-0, σε μια φάση αρκετά συνηθισμένη έως τώρα στη σεζόν για τους Πειραιώτες.

Μέχρι εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, είχαν ρυθμό, έκλεισαν πίσω τους φιλοξενούμενους, που είχαν παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν ήταν τόσο παραγωγικοί όσο θα ήθελαν.

Πάντως, οι στιγμές τους σε αυτό το διάστημα και γενικότερα στο πρώτο μέρος ήταν λίγες. Αφού στην επόμενη του επικίνδυνη προσπάθεια -που χρειάστηκε συμβολή αυτό αντίπαλο-, είχαν δοκάρι (21’), όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε ξανά στημένο με καλές προϋποθέσεις και ο Μυστακίδης έκανε κεφαλιά και η μπάλα πήρε φόρα προς τα πίσω και προσέκρουσε στο οριζόντιο του Γκαραβέλη, ενώ στη συνέχεια έδιωξε ο Δημόπουλος.

Ενδιάμεσα, ο ΝΠΣ Βόλος είχε την πρώτη του καλή στιγμή, η οποία αποδείχθηκε και η μεγαλύτερή του φάση στο πρώτο μέρος. Μετά από γύρισμα του Ζοάο, ο Κούτρης έκανε «τσαφ» και ο Μουνίθ με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Το πλάνο παρέμεινε περίπου ίδιο στη συνέχεια για τους δύο «μονομάχους». Ο Ολυμπιακός είχε την ίδια λογική με λιγότερα ρίσκα και ο Βόλος πόνταρε και πάλι στην κόντρα επίθεση, αλλά έχοντας βγει πιο μπροστά. Οι επιθέσεις, πάντως, των δύο ομάδων, ακόμα και αυτές που έγιναν με καλές προϋποθέσεις έμειναν στη μέση.

Αυτός που μπήκε πιο αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος και με μεγαλύτερη διάθεση να δημιουργήσει ήταν ο ΝΠΣ Βόλος, έχοντας δύο καλές στιγμές με τους Ζοάο (51’) και Μυστακίδη (52’), που έπιασαν ωραία σουτ. Ωστόσο, ο Σα ήταν σε ετοιμότητα.

Στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους ο Βόλος ήταν ανταγωνιστικός και ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά ένα μακρινό/καλό σουτ του Γκιγέρμε, που έβγαλε ο Γκαραβέλης και ένα άστοχο του Κούτρη. Στο 64’ βγήκε στην κόντρα με τον Ραντζέλοβιτς, αλλά ορθώς υποδείχθηκε (με καθυστέρηση) σε αντικανονική θέση ο Σέρβος, ο οποίος είχε τις επιλογές των Ποντένσε και Ελ Αραμπί.

Από το 72’ και μετά ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Βαλμπουενά έφτιαξε – έστω και με κόντρα – το 2-0 για τον Ελ Αραμπί, που εκτέλεσε από κοντά, ο Γκερέρο στο 79’ αιφνιδίασε τον Γκαραβέλη μετά την κάθετη του Κούτρη.

Με τον Βόλο πλέον να έχει αποδεχθεί τη μοίρα του, ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι από τον Λύρατζη και ο Γάλλος άσος πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στο 83’ με πέναλτι και στις καθυστερήσεις ο Σουντανί σκόραρε από κοντά μετά από ασίστ του Κούτρη και πάλι.

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Μεριά, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε (84’ Μπενζιά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (71’ Σουντανί), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (74’ Γκερέρο)

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (56’ Μαξ), Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Μυστακίδης (69’ Ατιγιάπ), Γέντρισεκ

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr