Χωρίς φαβορί τα ζευγάρια των ημιτελικών στο Μουντομπάσκετ

Απουσία των δύο μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, των ΗΠΑ και της Σερβίας, συμπληρώθηκε η τελική τετράδα του Παγκόσμιου Κυπέλλου μπάσκετ στην Κίνα.

Το πρώτο ζευγάρι είναι η Ισπανία και η Αυστραλία.

Η «ρόχα» κατέκτησε το τρόπαιο το 2006 σε βάρος της Ελλάδας όμως έκτοτε δεν έχει γευτεί επιτυχία σε Μουντομπάκετ, παρά τις διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την άλλη τα «καγκουρό» θέλουν να χτίσουν πάνω στο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς του 2016 και να αφήσουν πίσω τους το Παγκόσμιο του 2014, όταν αποκλείστηκαν στον γύρο των 16.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα φέρει αντιμέτωπους τους δύο «φονιάδες γιγάντων», δηλαδή την Αργεντινή που απέκλεισε την Σερβία και την Γαλλία που έθεσε εκτός μεταλλίων τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχοντας διαψεύσει όσους τους αμφισβητούσαν οι Αργεντίνοι θέλουν να αποδείξουν ότι η νέα γενιά αθλητών τους μπορεί να μιμηθεί τις επιτυχίες της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Οι Γάλλοι από την πλευρά τους είναι η πιο αθλητική ομάδα που έχει απομείνει στην διοργάνωση, όμως το ερώτημα είναι αν θα χάσουν την συγκέντρωσή τους μετά την ιστορική νίκη σε βάρος των ΗΠΑ.

Οι δύο ημιτελικοί θα λάβουν χώρα την Παρασκευή. Το Ισπανία-Αυστραλία αρχίζει στις 11:00 ώρα Ελλάδος ενώ το Αργεντινή Γαλλία είναι προγραμματισμένο για τις 15:00.
Πηγή: skai.gr